PUNAT: Samo u Hrvatskoj? Tek što je uzeo ključeve POS-ovog stana već ga skupo prodaje!

Stan je, s pripadajućim parkiranim mjestom i okućnicom, u sveukupnoj površini od 67,5 kvadratnih metara ponuđen za 150 tisuća eura

U najmanju ruku zanimljiva priča stiže iz Punta.

Naime, samo tri mjeseca nakon što su u Puntu, u novoizgrađeni višestambeni kompleks podignut provedbom programa društveno poticane stanogradnje, uselili sretni kupci državnim i lokalnim potporama podignutih stanova, na internetskim oglasnicima na prodaju je ponuđen jedan od stanova, i k tomu procijenjen po gotovo dvostruko većoj cijeni od one po kojoj ga je “sretni kupac” ondje kupio!

Ponuđen za 150 tisuća eura

Informacija da se, tek po useljenju u građevinu čija je izgradnja, sukladno odredbama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji, bila obilato financijski potpomognuta i od države, ali i same Općine Punat, netko od kupaca odlučio okoristiti situacijom i masno zaraditi na tržišnim uvjetima baziranoj preprodaji jeftino kupljene novogradnje, brzo je prostrujala Puntom.

To i ne čudi s obzirom na to da je zbog potrebe poštovanja zakonskih odredbi i njima propisane maksimalne cijene POS-ovih stanova, a koja po kvadratu ne smije biti viša od 1,125 eura, Općina osigurala vlastito učešće u financijskom zaokruženju tog projekta, piše Novi list.

Oglas ubrzo uklonjen

A nakon što se o tome počelo intenzivno ćakulati među Puntarima, oglas postavljen na Njuškalu, ali i web-oglasniku jedne otočne agencije za prodaju nekretnina brže-bolje je – uklonjen. Ipak, spoznaja da među kupcima javnim novcem isfinanciranih stanova postoje i neki koji ondje očito nisu rješavali svoje odnosno stambeno pitanje svojih obitelji sve koji su to uvidjeli opravdano je ispunila ogorčenjem.

Saznanje da se u puntarskom POS-ovom kompleksu ovih dana uistinu počelo trgovati kvadratima te da se ondje na prodaju nudi jedan prizemni stan ukupne površine od 50-ak četvornih metara – koji je, s pripadajućim parkiranim mjestom i okućnicom, u sveukupnoj površini od 67,5 kvadratnih metara ponuđen za 150 tisuća eura – imaju i u Općini Punat čiji je načelnik, Marinko Žic, potvrdio da je vlastitim očima vidio spomenuti, a onda naprasno uklonjeni oglas.

“Malo je reći da sam bio osupnut tom spoznajom i razočaran saznanjem da je nešto takvo u nas uopće moguće”, kazao je za Novi list.

“Naravno, to što je uklonjen ne znači i da se ne prodaje što na koncu ništa ne mijenja na stvari i sve nas koji smo sudjelovali u pripremi i realizaciji tog projekta i dalje ostavlja u razočaranju, konsternaciji i s osjećajem dubokog nezadovoljstva”, rekao je Žic.
Vijesti.hr
Foto: Ilustracija/Duško Jaramaz/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views