PUTINOV PRIJATELJ U RIJECI? U riječkoj luci luksuzna jahta ukrajinskog oligarha Viktora Medvedchuka

U riječku luku jutros je uplovila luksuzna jahta Royal Romance vrijedna oko 150 milijuna dolara!

Vlasnik jahte je Viktor Medvedchuk, ukrajinski oligarh i bliski prijatelj Vladimira Putina. Neprikosnoveni ruski vlastodržac Putin ujedno je i kum Medvedchukove kćeri Dorine. Zasad nam nije poznato je li sam vlasnik Viktor Medvedchuk doplovio velebnim plovilom, odnosno koji bi ga to posao – ili zadovoljstvo – mogli donijeti na Kvarner.

jahtica1

Jahta Royal Romance dugačka je 93 metra, službeno prima 14 gostiju u sedam kabina, dok je čanova posade čak 22, a smješteni su u 10 kabina. Postiže maksimalnu brzinu od 25 čvorova.

Vrijednost jahte prema izvorima na internetu kreće se oko 125 milijuna dolara, no tu treba pribrojiti i milijune dolara utrošenih na skupo uređenje i opremu.

Viktor Volodymyrovych Medvedchuk rođen je 1954. u ruskom Krasnoyarsku, nekadašnji SSSR. Medvedchuk je ukrajinski političar, odvjetnik i biznismen a trenutno obnaša dužnost predsjednika proruske političke organizacije Ukrainian Choice koja se protivi ulasku Ukrajine u EU.

Tekst i foto: C. Brozović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari