JUNAK MJESECA! Policajac Zdravko Jurinjak spasio utopljenicu iz mora u Lovranu

Foto: Lovran (ilustracija)

Što je brže mogao doplivao je do nje i počeo ju izvlačiti prema obali, dozivajući pri tom pomoć ostalih kupača te ih upućujući da zovu hitnu pomoć

Zdravko Jurinjak, policijski službenik Operativno-komunikacijskog centra policije Policijske uprave primorsko-goranske pokazao je izuzetnu hrabrost i humanost spasivši život 73-godišnjoj hrvatskoj državljanki.

Naime, 2. rujna oko 9 sati Jurinjak je priskočio u pomoć 73-godišnjakinji koja je bila bez svijesti u moru, 15-ak metara od obale plaže u Lovranu.

Što je brže mogao doplivao je do nje i počeo ju izvlačiti prema obali, dozivajući pri tom pomoć ostalih kupača te ih upućujući da zovu hitnu pomoć.

Uz pomoć još dvojice građana uspio ju je podignuti na betonski dio plaže te joj nastavio pružati pomoć. I nakon dolaska djelatnika Hitne medicinske pomoći Opatija, koja je nastavila s pružanjem pomoći 73-godišnjakinji, Zdravko Jurinjak je ostao uz nju. Zajedno s medicinskom ekipom i dvojicom policijskih službenika Policijske postaje Opatija, koji su u međuvremenu stigli, pomogao je u prenošenju 73-godišnjakinje od lovranske plaže do vozila hitne medicinske pomoći kojim je prevezena do bolnice.

„Svojim prisebnim i staloženim postupanjem, uz iznimne napore, Zdravko Jurinjak uspio je spasiti život 73-godišnjakinji te zajedno s njenim najbližima vjeruje da će joj uskoro biti bolje.“, ističu u Policijskoj upravi promorsko-goranskoj i dodaju: „Uz hrabrost i humanost, policijski službenik Zdravko Jurinjak koji je za vrijeme događaja koristio godišnji odmor, iskazao je veliku profesionalnost i nesebičnost spašavajući ljudski život. Njegov hvalevrijedan postupak poticaj je svim policijskim službenicima u obavljanju svakodnevnih policijskih poslova te pokazatelj da su policijski službenici uvijek i u svakom trenutku spremni pomoći građanima.“.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views