SJAJNA VIJEST

Radna jesen u brodogradilištu “Viktor Lenac”- Ugovoren remont više brodova

Foto: Riportal - M.L.

U uvali Martinšćica ovaj će mjesec biti glasno. Brodogradilište “Viktor Lenac” očekuje remont čak 10 brodova. Dobra je to vijest za škver čiji su dokovi posljednja dva mjeseca bili prazni. 

Uprava Viktora Lenca iskoristila je ljetnu “rupu” za obnovu svoje infrastrukture pa je tako napravljen veći remont »Doka 11« tijekom kojeg je zamijenjeno oko 500 tona čelične strukture pontonima »jedanaestice«. Radovi još uvijek traju, no kroz 2 tjedna ovaj dok trebao biti spreman za prihvat brodova, piše Novi list.

Skupština »Lenca« je na prošlotjednoj izvanrednoj sjednici izdala formalnu suglasnost za kupnju čelične konstrukcije, odnosno dijela plutajućeg doka, za koji su u škveru razradili projekt rekonstrukcije i nadogradnje, u cilju najpovoljnije opcije novog doka kojim bi zamijenili Dok 11. No ta je odluka, prema riječima članice Uprave “Viktor Lenac” Sandre Uzelac, još uvijek na čekanju.

Zašto je na čekanju? Zbog naglog rasta cijene sirovina, u ovom slučaju – čelika, što prilično poskupljuje cijelu investiciju.

Ipak, čini se da je “Lencu” ova godina krenula dobro budući da su prvo polugodište zaključili s 24 milijuna kuna neto dobiti.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari