Radnici 3. maja danas zapriječili direktoru Percanu ulazak u krug brodogradilišta!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Danas se u brodogradilištu 3. maj gotovo dogodio veći incident – direktor Maksimilian Percan tražio je intervenciju zaštitarske službe ali mu zaštitati nisu mogli jamčiti sigurnost

U ponedjeljak je Štrajkaški odbor 3. maja Percanu zabranio ulazak u brodogradilište sve dok je štrajk na snazi.

Percan, otkad je proglašen štrajk 23. listopada, ionako ne dolazi na radno mjesto. Izuzetak je posjet premijera Plenkovića i ministra Horvata, kao što je bio slučaj prošli tjedan kada se Percan konačno pojavio.

Maksimilian Percan nakon duljeg izbivanja sa svoga radnog mjesta (OVDJE) danas je odlučio otići na posao u svoj ured u upravnoj zgradi brodogradilišta. Međutim, ideja se pokazala teško ostvarivom.

Na ulazu u krug brodogradilišta pred direktora Percana stalo je više desetaka radnika koji su mu odriješito zabranili ulazak u 3. maj, smatrajući direktora (svojedobno postavljenom od pulskog Uljanika) jednom od najodgovornijih osoba za tešku poslovnu situaciju u kojoj se 3. maj našao – praktički pred likvidacijom.

Dikrektor Maksimilian Percan pokušao je sve kako bi ušao u krug brodogradilišta ali radnici nisu popuštali. Zatražio je pomoć i zaštitara iz zaštitarske službe, međutim oni mu nisu mogli jamčiti sigurnost ako ga propuste u krug brodogradilišta!

Podsjećamo, radnici 3. maja već mjesecima prosvjeduju zbog teške situacije u brodogradilištu a još tijekom najave štrajka označili su direktora Percana jednom od najodgovornijih osoba za prepuštanje pola milijarde kuna na upravljanje Uljaniku te za još neke loše poslovne odluke.

Prilikom odlaska radnika 3. maja na prosvjed u Zagreb direktoru je zabranjen ulazak u autobus. Također, prilikom nedavne posjete predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića riječkom škveru radnici su otvoreno negodovali zbog pojavljivanja Makimiliana Percana u ophodnji brodogradilištem te su mu – pred premijerom – uputili niz glasnih uvreda i uzvika negodovanja. (OVDJE)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views