EVAKUIRANA 'CRVENA ZONA'

Rano jutros započela akcija izmještanja i neutralizacije mine u lošinjskom akvatoriju

Jutros u 6.15 sati sirenama policije i vatrogasaca označen je početak akcije izmještanja mine zaostale iz 2. svjetskog rata koja se nalazi u lošinjskom akvatoriju, a potom i njezine neutralizacije.

U tijeku su aktivnosti izmještanja mine, odnosno izrona i pripreme za njezino tegljenje na lokaciju na kojoj će biti neutralizirana. Sve ove aktivnosti provode ronioci specijalne policije MUP-a. Akcija se za sada odvija po planu.

Uoči početka akcije zbog mjera sigurnosti u potpunosti je evakuirana tzv. crvena zona odnosno područje uvale Čikat. K tome je na snazi privremena zabrana cestovnog, pomorskog i zračnog prometa.

Što se tiče pomorskog prometa, Lučka kapetanija ispostava Mali Lošinj objavila je Oglas o zabrani plovidbe u lošinjskom akvatoriju od 13. ožujka u 22 sata pa do završetka akcije.

Inače, cijelu akciju izvlačenja i neutralizacije mine koordinira Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja u partnerstvu s Policijskom upravom primorsko – goranskom i drugim žurnim službama.

Više o akciji u video prilogu RTL-a:

Podsjećamo kako sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. navedenog Zakona, policija u sklopu osiguranja audio-vizualno snima spomenutu aktivnost.

“Građani se pridržavaju danih uputa na čemu im zahvaljujemo te ih pozivamo da se zbog vlastite sigurnosti i provedbe ove zahtjevne aktivnosti u optimalnom vremenu i dalje pridržavaju navedenih odluka, uputa i preporuka.”, poručuju iz PU primorsko-goranske.

Za sve građane koji imaju upite vezane uz ponašanje i djelovanje u “crvenoj” odnosno “žutoj” zoni, do kraja akcije 14. ožujka mogu se javiti u Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja na e-mail: ana.tomino@mali-losinj.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari