VEČERAS POČINJE EVAKUACIJA

Video | Najopasnija operacija ikad! Blokada Lošinja i sirene u zoru zbog micanja mine iz mora

Lošinj se priprema za najopasniju sigurnosnu akciju dosad. U četvrtak ujutro počinje izmještanje mine iz Drugog svjetskog rata u uvali Čikat. Više u video prilogu RTL-a!

Blokade i evakuacija dijela otoka počinju večeras. U četvrtak u šest ujutro, zvuk sirene probudit će Mali Lošinj i označiti početak dosad neviđene operacije na otoku.

‘Moramo naglasiti da ne postoji apsolutna sigurnost i da je rizik izuzetno prisutan. Da nije, onda sve ovo mjere ne bi trebale biti poduzete. Zato smo i planirali zabranu letenja, plovljenja u akvatoriju i zabranu dolaska u takozvanu crvenu zonu’, pojasnio je Goran Gašpert, načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave primorsko-goranske.

Crvena zona obuhvaća prsten 550 metara od mine i unutar nje.

Večeras od 22 sata počinje evakuacija građana i ograničenje kretanja.

U akciji će sudjelovati oko 150 ljudi, a ključnu ulogu u uklanjanju i neutralizaciji mine imat će Antiteroristička jedinica Lučko kao i jedinica specijalne interventne policije iz Rijeke i Osijeka.

Lošinjani su svjesni opasnosti, a jedna od njih kaže: ‘Bolje da upozoravjau, nego da smo u zraku’.

Više pogledajte u prilogu RTL-ove reporterke Maje Brkljače, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari