PRIKAZUJE PROJEKTE ŽUPANIJE

Galerija | ‘Rastemo zajedno’: Predstavljen tematski kalendar PGŽ za 2024. godinu

Primorsko-goranska županija predstavila je tradicionalne tematske kalendare za godinu pred nama koji, u svojevrsnoj završnici obilježavanja 30. obljetnice Županije, portretiraju mozaik projekata koji su doprinijeli rastu i razvitku ovog kraja

Pod sloganom „Rastemo zajedno: Pogled unatrag i korak naprijed“, rezimiraju se uspjesi i postignuća s pogledom na izazove i prilike koje će donijeti nova desetljeća.

Predstavljanje kalendara ugostila je Kašetica primorsko-goranska, koja ujedno predstavlja mjesec siječanj, a tim povodom, kalendare i ostale novogodišnje materijale prezentirala je zamjenica župana Marina Medarić u društvu resorne pročelnice Vesne Čavar, autora fotografija Petra Fabijana, voditeljice Kašetice Tee Cimaš te predstavnika županijskih ustanova i projekata zastupljenih na kalendaru.

„Kalendar je posvećen odabranim projektima realiziranim u protekla tri desetljeća i svojevrsna je završnica obilježavanja 30. obljetnice naše Županije, a veliki jubilej, među ostalim, proslavljen je mnoštvom aktivnosti, među kojima, izdanjem fotomonografije „PGŽ 1993.-2023. Tri desetljeća rasta i razvitka“, organizacijom izložbe županijskih projekata na riječkom Korzu, otvorenjem izložbe dječjih radova u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja i izdanjem jubilarnog magazina Zeleno i plavo“, rekla je zamjenica.

„Izuzetno smo ponosni u kakvom smo se društvu našli. Kašetica je startala 2018. godine i ovo je pokazatalj da radimo dobre stvari. Kalendar će nesumnjivo doprinijeti dodatnoj promociji Kašetice i Centra“, navela je Cimaš dok je pročelnica Čavar pohvalila dizajn i naglasila da će kalendar s ponosom Županija darivati.

Petar Fabijan je istaknuo da su fotografije produkt dugogodišnje suradnje i izrazio zadovoljstvo da će, nakon županijske fotomonografije i izložbe na Korzu, krasiti i novogodišnje materijale.

Neki od projekata na kalendaru s kojima ulazimo u 2024. godinu su spomenuta Kašetica Primorsko-goranska, Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove Beli, Projekt Putovima Frankopana, OŠ Jelenje Dražice, Pogon za preradu voća u Staroj Sušici, Sportsko-rekreacijski i turistički centar Platak i drugi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari