"PROAKTIVNA ODLUKA"

Ravatelj NZJZ Vladimir Mićović komentirao strože mjere donesene u PGŽ

Foto: Riportal - M.L.

Ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović komentirao je donesene mjere kojima se dozvoljavaju okupljanja s više od 20 sudionika samo cijepljenima i osobama s potvrdom o negativnom testu ili preboljenoj bolesti

Rekao je kako je to proaktivna odluka, s ciljem da županija ostane zelena destinacija i da se izbjegne ponavljanje pogreške od prošle godine, kada se turistička sezona morala prekinuti 15. kolovoza:

“Želimo ostati zelena zona s dva pokazatelja: do 50 novooboljelih u 14 dana na 100.000 stanovnika i s udjelom pozitivnih u testiranima ispod 4, odnosno 1%”, rekao je ravnatelj Mićović.

Istaknuo je kako NZZJZ PGŽ zajednički sa ugostiteljima i organizatorima događanja pokušava zadržati mirnu i stabilnu situaciju, a još je jednom apelirao na građane da se pridržavaju mjera te da se cijepe.

Istaknuo je da je među novooboljelima većinski udio mlađe populacije, sa slabim ili nikakvim simptomima, koja dalje prenosi virus u zajednici.

Ravnatelj Mićović je naveo kako je više od 51% cijepljenog stanovništva u PGŽ s barem 1 dozom te kako je cilj da se do kraja kolovoza jednom dozom cijepi barem 65% odraslog stanovništva.

Najavljena je i kampanja koju Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ pokreće u suradnji s medijima “To je kampanja Cijepi se, kako bismo učinili više za sebe, za zajednicu i za bližnje”, rekao je Mićović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari