KARITATIVNA ORGANIZACIJA

Video | Razgledajte riječki ‘Vrt za beskućnike’: Udruga Depaul predstavila proširenje programa Be-vrta

U Be-vrtu nezaposlene osobe prolaze obuku, a onda svoje znanje dijele s beskućnicima. Uzgojene sadnice povrća, ukrasnog i aromatičnog bilja se zatim mogu kupiti u prostorima udruge Depaul, a sav prihod ide za potrebe štićenika. Više u videoprilogu!

Nakon dvogodišnjeg razdoblja u kojem je Vrt beskućnika financiran sredstvima Europske unije, Udruga Depaul pronašla je način da poslovanje bude održivo te da nastave nuditi podršku i pomoć socijalno ugroženim slučajevima.

Karitativna organizacija Depaul Hrvatska predstavila je proširenje programa Be-vrta, usmjerenog na uključivanje beskućnika i nezaposlenih osoba u društvo. Uz kreativne radionice kojima su njihovi štićenici danas prisustvovali, pažnja je bila usmjerena i na pilot projekt resocijalizacije beskućnika kroz glazbu.

U Be-vrtu nezaposlene osobe prolaze obuku, a onda svoje znanje dijele s beskućnicima. Uzgojene sadnice povrća, ukrasnog i aromatičnog bilja se zatim mogu kupiti u prostorima udruge Depaul, a sav prihod ide za potrebe štićenika.

Depaul se s prostorom Vrta beskućnika prijavio na Riječki program lokalnog partnerstva 2023., što im je omogućilo postavljanje dodatnih sadržaja u svrhu uključivanja lokalnog stanovništva.

A ove godine krenuo je i pilot projekt “Depaul Family Singers”, s ciljem resocijalizacije beskućnika kroz glazbu.

Jedan od polaznika glazbenih radionica je Mislav koji je već dvije godine beskućnik a upravo je kroz takav život otkrio da u njemu čuči pravi kreativac, donosi Kanal Ri.

Više u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari