ZAHVALE DJELATNICIMA

Više od 120 godina skrbi o zdravlju građana: Održana svečana sjednica Stručnog vijeća NZZJZ PGŽ

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, u Guvernerovoj palači održana je svečana sjednica Stručnog vijeća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije već više od 120 godina skrbi o očuvanju i promociji zdravlja građana kroz razne oblike preventivnih programa, aktivnosti zaštite okoliša, unaprjeđenje zdravstvene kulture i podizanje svijesti o važnosti brige za zdravlje.

Svečana sjednica bila je prilika da ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željko Linšak zahvali svim djelatnicima, kao i onima u mirovini, na trudu, znanju i zalaganju koje svakodnevno ulažu u svoj rad.

„Iza nas je nekoliko izrazito izazovnih godina u kojima smo se borili s pandemijom Covid-19. S ponosom mogu reći kako su djelatnici Zavoda dali svoj maksimum u borbi protiv pandemije i svojim radom doprinijeli povoljnijoj epidemiološkoj situaciji. Briga o zdravlju građana imperativ je u našem radu i u budućnosti planiramo provoditi i brojne javno-zdravstvene projekte kao i do sada kako bismo građane informirali o važnostima prevencije i očuvanje zdravlja“, rekao je Linšak.

Ovom prigodom dodijelio je i zahvalnice predstavnicima Odjela i Ispostava Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije za njihov izniman doprinos u borbi protiv pandemije covid-19.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut, članovi Stručnog vijeća i Upravnog vijeća NZZJZ PGŽ, ravnatelji zdravstvenih ustanova Primorsko-goranske županije te predstavnici obrazovnih i visokoobrazovnih ustanova u Primorsko-goranskoj županiji.

„Uloga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, kao i svih ostalih zdravstvenih ustanova je raditi na poboljšanju javno-zdravstvene situacije u društvu, educirati građane o važnosti prevencije, što uspješnije se boriti protiv bolesti i promicati među građanima zdrave načine života. Poslovima očuvanja kvalitete vode, hrane i zraka kao i brojnim drugim preventivnim programima kojima se svakodnevno bavite vi taj posao uspješno i radite. Uspješno surađujete sa svim dobnim skupinama, provodite projekte u dječjim vrtićima i školama, ali imate i programe namijenjene osobama starije životne dobi. Vaš se posao u vrijeme pandemije, također, pokazao kao izuzetno bitan i u toj ste borbi odigrali veliku ulogu na čemu vam čestitam“, rekao je zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski.

Zamjenik župana Vojko Braut zahvalio se na izuzetnoj dosadašnjoj suradnji te izjavio da su građani u vrijeme pandemije uvidjeli važnost Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i njegovu ulogu u zaštiti te prevenciji zdravlja građana.

Svečanu sjednicu Stručnog vijeća NZZJZ PGŽ glazbenim brojem i plesnom točkom uveličali su Ema Kresina s pjesmom „Zavičaju tebi“ te Folklorni ansambl „Zora“ s izvedbom „Liburnijski kras“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari