(REAGIRANJE) U KOSTRENI “KUHA”: “Načelniku prijete, a Općina nije ni sudjelovala u organizaciji Thompsonova koncerta”

Marko Perkovic Thompson. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Iz Općine Kostrena dostavili su priopćenje za medije povodom nesuđenog koncerta Marka Perkovića Thompsona u Kostreni. (OVDJE)

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Općinska uprava Općine Kostrena nije sudjelovala u razgovorima oko organizacije koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sportskoj dvorani Kostrena kojom upravlja KD Kostrena, niti je bila upoznata s činjenicom da su potpisani ugovori i od strane KD Kostrena preuzete bilo kakve obveze.

Obavijest o održavanju koncerta dobivena je neposredno uoči početka oglašavanja, no ni tada nije bila poznata činjenica da su ugovori potpisani, nego je i dalje ostavljen dojam kako se radi o pregovorima.

Obzirom da se memorijalni turnir u čast poginulom kostrenskom branitelju Ivici Opačku-Paji, kao povod ovom koncertu, održava početkom travnja, a u drugoj polovici travnja, već unaprijed planiranim programom Općina Kostrena obilježava 25 godina osnutka, općinski načelnik, predsjednik UDVDR Kostrena i direktor KD Kostrena donijeli su zaključak da se ova manifestacija neće održati nakon čega je direktor KD Kostrena sastavio i poslao obrazloženje organizatorima koncerta o raskidu suradnje.

Obrazloženje o raskidu suradnje Općina Kostrena dobila je na uvid tek nakon što je poslano organizatorima koncerta, tako da ni u ovom slučaju nije imala priliku utjecati na bilo koju okolnost.

Bez obzira što je riječ o komercijalnom koncertu, uobičajena je praksa da Općina bude informirana o događanjima koja se održavaju u njezinim prostorima od čega se u ovom slučaju iz nekog razloga odstupilo, unatoč tome što se radi o događanju visokog rizika.

Ovakvim postupanjem Općini Kostrena učinjena je reputacijska šteta, općinski načelnik izložen je verbalnim napadima i prijetnjama, a bude li čitava priča poprimila i sudski epilog, KD Kostrena imat će i financijsku štetu što će nedvojbeno zahtijevati i pitanje odgovornosti za istu“, stoji u reagiranju koje smo dobili iz Općine Kostrena.

Istovremeno, iz političke stranke Nezavisna lista Bolja Kostrena stigla je obavijest kako vijećnici nezavisne liste Bolja Kostrena, nezavisne liste Milana Tićka te vijećnici stranaka PGS i SDP organiziraju zajedničku konferenciju za medije koja će se održati 5. travnja 2018. u 14 sati u stranačkim prostorijama PGS-a, u zgradi Rasadnika u Kostreni, Glavani 82d.

Ističu kako je “zajednička konferencija potaknuta medijskim člancima o mogućoj krizi vlasti izazvanoj otkazivanjem koncerta Marka Perkovića Thompsona u Kostreni, a koji je na inicijativu predsjednika UDVDR Kostrena samoinicijativno i bez dogovora s Općinom Kostrena ugovorio direktor KD Kostrena”.

Na navedenoj konferenciji za medije vijećnici spomenitih stranaka “namjeravaju izraziti svoj stav o ovom događaju i opovrgnuti insinuacije na moguću krizu vlasti”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari