KRENIMO! Riječani se u karavani pridružuju Saši Pavliću koji nosi križ do Zagreba

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Saša Pavlić koji pješači starom cestom prema Zagrebu noseći križ kako bi upozorio na odluke Vlade koja troši na avione a nema za lijekove za djecu trebao bi u četvrtak oko 11 sati stiću na Markov trg

Tamo neće biti sam, prema svemu sudeći dopratit će ga i mnogobrojni njegovi sugrađani koji se danas u 14.30 okupljaju na Jadranskom trgu kako bi dogovorili karavanu koja će dopratiti Sašu do metropole.

Saša Pavlić koji četvrti dan pješači noseći križ od Rijeke do Zagreba danas ujutro suočio se s velikim teškoćama pa je putem društvenih mreža zatražio pomoć. “Desna noga je u apsolutnom raspadu. Trebam pomoć”, objavio je Saša jutros na Twitteru (OVDJE).

https://twitter.com/SasaPavlic/status/981403174966906887

Srećom, nedugo nakon objave o ranjenoj nozi objavio je i kako je uspio doći do ljekarne u kojoj je dobio lijek protiv boli i bandažu, a nakon kratkog odmora nastavlja svoj put prema Zagrebu.

https://twitter.com/SasaPavlic/status/981476068556201984

Riječani namjeravaju krenuti automobilima u koloni prema Zagrebu, sustići ga i propješačiti dio puta s njime. Karavanu organizira inicijativa građana koji, kako kažu, na humani čin žele odgovoriti moralnom gestom i pridružiti mu se bar nakratko u istom cilju.

“Za početak smo osigurali dva automobila, voljeli bismo da nam se pridruži još ljudi. Tko može neka dođe sa svojim autom pa ćemo se rasporediti za put. Nakon okupljanja ispred Riječke banke krenut ćemo do Zagreba. Pronaći ćemo Saleta, tegliti mu malo taj križ, a i pokušati ga odvesti na piće ili večeru. Tko želi i ima vremena, može produžiti prema Zagrebu, a tko ne, vratit će se u Rijeku s ostalima. Voljeli bismo da nam se pridruži više Riječana i da ne ostane sve samo na lajkovima na Facebooku, te da svi zajedno šutke, bez transparenata i bez pompe šećemo zajedno sa Sašom Pavlićem”, stoji u njihovom pozivu koji je prenio i Novi list.

Riječanin Saša Pavlić krenuo je u subotu prema Zagrebu starom lujzijanskom cestom noseći 20 kilograma težak križ. Ima samo jedan cilj – vladajućima skrenuti pažnju na činjenicu da Hrvatska daje milijarde za kupnju aviona dok istodobno štedi na lijekovima za teško bolesnu djecu.

Na križnom putu, radi kojeg je u ove blagdanske dane ostavio suprugu i djecu, Pavlić je dobio dvojicu pomagača, Marina Stošića iz Rijeke i Martina Reskova iz Zagreba.

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Poruke podrške stižu mu sa svih strana, a stanovnici mjesta kroz koja Pavlić prolazi nerijetko ga posluže hranom i pićem. Njegov dolazak u Zagreb očekuje se u četvrtak oko 11 sati kada će Pavlić predati križ Vladi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari