(REAGIRANJE) UPRAVA TOWER CENTRA: “Ograde na krovu više su od standarda. Nismo odgovorni za ekstremni čin osobe na mjestu otvorenom za javnost”

Web portal Riječanin 2. srpnja 2019. godine objavio je dvije vijesti vezane uz tragičan događaj koji se dogodio na krovu Tower Centera Rijeka istodobno apelirajući da se nešto učini kako bi se spriječili daljnji suicidi kojih je na tome mjestu bilo nekoliko

Na objave pod sljedećim naslovima: „PEĆINE: Policija blokirala prilaze Tower centru“ i „(FOTO, VIDEO) Dosta je bilo! Stavite već tu je**nu ogradu na krov!“, a dostupnim na sljedećim linkovima, http://rijecanin.rtl.hr/pecine-policijablokirala-prilaze-tower-centru/ i http://rijecanin.rtl.hr/foto-video-dosta-jebilo-stavite-vec-tu-jenu-ogradu-na-krov/ regirala je Uprava Tower Center Rijeka d.o.o. zahtijevajući objavu reagiranja sukladno Zakonu o medijima te ispravak i dopunu tekstova objavljenih na portalu http://rijecanin.rtl.hr, 2. srpnja 2019. godine.

Reagiranje Uprave Tower Centera Rijeka prenosimo u cijelosti:

U utorak, 2. srpnja 2019, u 13:20 h muška osoba, nakon što se
svojevoljno popela na ogradu parkinga Centra, počinila je samoubojstvo.

Tower Center Rijeka i njegovi zajednički prostori koji uključuju i krovni parking projektirani su i izvedeni prema pravilima i propisima, te kao takvi zadovoljavaju sve zakonom utvrđene standarde vezano za zaštitu i sigurnost posjetitelja te imaju sve propisane dozvole.

Glede konkretne lokacije na krovu zgrade, ograde su čak više od propisanih standarda i primjerena su zaštita od pada.

Tower Center Rijeka također zapošljava stalnu zaštitarsku službu koja vrši periodične ophodnje u skladu sa standardima, tako da su sve primjerene mjere u pogledu sigurnosti objekta poduzete.

Tower Center Rijeka, njegove uprave i službe nisu u mogućnosti, niti na bilo koji način mogu biti odgovorni za ekstremni čin koji osoba svojevoljno poduzme na mjesto koje je otvoreno za javnost.

Ilustracija – krov Tower Centera Rijeka (Foto: Riječanin)

Osuđujemo senzacionalističku i neetičnu objavu koja implicira da je do tragičnog događaja došlo uslijed nesretnog slučaja koji je posljedica neadekvatnosti objekta, koji u naslovu implicira da konkretna lokacija nema ogradu!!

Upravu Tower Centra Rijeka, nitko nije kontaktirao radi očitovanja. Postupivši na navedeni način povrijedili ste prava i interese Tower Centra Rijeka d.o.o. te nam neodgovornom objavom nanijeli štetu.”, stoji u reagiranju Tower Center Rijeka d.o.o. koje potpisuje Predsjednik uprave Majda Uremović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari