"SMRT PRAVA NA IZBOR"

Reakcija Erika Fabijanića: “Ovo nije bio Hod za život već Hod za smrt”

Foto: Facebook/Pixsell

U Rijeci je u subotu održan “Hod za život”, praćen užasnom izjavom organizatorice događaja. Na sve je objavom na Facebooku reagirao i nositelj liste RESTART koalicije u 8. izbornoj jedinici Erik Fabijanić

Pod sloganom “Moja kultura je kultura života” u Rijeci je u subotu održan “Hod za život”, a organizatori i sudionici, kojih je po procjeni policije bilo oko 350, poručili su kako im je cilj poduprijeti pravo na život od začeća do prirodne smrti kao temeljno pravo čovjeka.

Ogromnu sjenu na događaj, ionako sam po sebi kontroverzan, bacila je izjava organizatorice riječkog Hoda Barbare Brezec Benigar. Nakon što je rekla da je ovo za njih radostan trenutak i da iza njih ne stoje desničarske organizacije, čulo se i ovo:

“Silovane žene koje žele pobaciti su za mene ubojice. Silovatelj je osoba koja je počinila kazneno djelo. Majka koja počini pobačaj je sebe stavila u poziciju ubojice. Ne treba jedan zločin završiti drugim”, rekla je Brezec Benigar.

Na sve je objavom na Facebooku reagirao i nositelj liste RESTART koalicije u 8. izbornoj jedinici Erik Fabijanić koji je, očito ogorčen onime što se čulo, napisao:

“Čije je pravo, osim same žene odlučivati o vlastitom tijelu?
Razulareno mnoštvo na riječkom je Korzu danas silovane žene koje pobace proglasilo ubojicama.
Smrt prava na izbor, na slobodu i temeljna ljudska prava.”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari