BIT ĆE PREZENTIRANA U BRUXELLESU

Regionalna inovacijska platforma “RiMap” primjer najbolje europske prakse

Platforma Regionalne razvojne agencije PGŽ “RiMap” prepoznata je na europskom nivou kao inovativan primjer suradnje znanosti i gospodarstva te će kao primjer najbolje europske prakse biti krajem travnja prezentirana u Bruxellesu u sklopu EU Knowledge Valorisation Weeka.

Platforma potiče interakciju i umrežavanje razvojnih projekata i potreba gospodarskog i javnog sa znanstvenim sektorom, a taj i druge značajne projekte uz osvrt na rad Agencije u 2022. godini, predstavili su zamjenik župana Vojko Braut i ravnatelj RRA PGŽ Vedran Kružić.

Kako je uvodno istaknuo zamjenik, Agencija je ustanova bitna za razvoj regije i prikupljanje europskih sredstava za Primorsko-goransku županiju, njezine ustanove, ali i druge dionike te je na tom polju, kako je istaknuto, ostvarila značajne rezultate.

Sklopljeni su sporazumi o suradnji s više od 30 javnopravnih tijela, a prijavljeno je, provedeno ili u provedbi 50-tak projekata vrijednosti veće od 60 milijuna eura. Također, u ovom trenutku RRA PGŽ raspolaže s gotovo 800 projekata u bazi regionalnih projekata u visokoj faze pripremljenosti prijave, vrijednih gotovo 1,8 milijardi eura.

Govoreći o platformi „RiMap“, ravnatelj je naveo da okuplja 70-ak tvrtki i više od 170 istraživača te omogućava osnivanje konzorcija koji su osnova financiranja iz gotovo 140 milijuna eura vrijednog Plana industrijske tranzicije Jadranske Hrvatske u ključnim sektorima: plavi rast, zdravlje, pametne industrije, zeleni rast i uslužni sektor visoke dodane vrijednosti. Uz informiranje i povezivanje tvrtki, koordinator Plana za Primorsko-goransku županiju je Regionalna razvojna agencija PGŽ, a radi se o najznačajnijem izvoru EU financiranja razvojnih projekata gospodarskih subjekata u narednih deset godina.

Predstavljen je i interaktivni alat „Analitika masovnih skupova podataka na području Primorsko-goranske županije“. Fokus projekta je izrada analitičkih aplikacija i priprema podataka kao alata podrške strateškim odlukama za planiranje prometa i upravljanje turističkom destinacijom, a ravnatelj je pozvao sva javnopravna tijela na korištenje novih tehnologija za bolje upravljanje resursima i funkcijama koji podižu kvalitetu i standard života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja