SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

U Opatiji ove subote 11. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju

Povodom Svjetskog dana zdravlja, Klub za športsku rekreaciju Gorovo iz Opatije, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve” organiziraju 11. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju, koji će se održati u Opatiji, 15. travnja 2023. s početkom u 9:30 sati.

Jedan od najvećih i najpopularnijih festivala sportske rekreacije jest onaj koji se tradicionalno održava u Opatiji, a ove se godine očekuje oko 1 500 sudionika iz cijele Hrvatske. Organizatori su i ove godine pripremili sjajan program, a opatijska Ljetna pozornica bit će još jednom mjesto okupljanja zaljubljenika u nordijsko hodanje i pješačenje, gdje će u 9:30 sati, uz ritam glazbe DJ Vedrana započeti okupljanje, dok će u 10 sati započeti program rekreacije “Vježbajmo zajedno”.

Već od 9:30 pa sve do kraja programa sudionicima će na raspolaganju biti punkt Crvenog križa koji će ponuditi mjerenje tlaka te punkt Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koji će zainteresirane educirati o zdravom načinu života, dok će i ove godine biti postavljen i sajam zdrave prehrane te autohtonih proizvoda.

Točno u 11 sati započet će svečano otvaranje festivala, a cijelu ceremoniju vodit će popularni Dražen Turina Šajeta. Svečanosti će nazočiti brojni uzvanici, a u 11:15 će uslijediti start diciplina pješačenje/nordijsko hodanje koje će biti podijeljene čak na četiri rute, ovisno o odabiru samog sudionika. U kategorijama predškolska dob, mlađa školska dob, starija školska dob, srednja dob, umirovljenici te osobe s invaliditetom, sudionici će se kretati narednim rutama:

  1. RUTA VOLOSKO (lagana ruta dužine 3 km, trajanje cca. 1,30 h): Villa Angiolina – Lungomare – Volosko – Villa Angiolina
  2. RUTA IČIĆI (lagana ruta dužine 8 km, trajanje cca 2,15 h): Villa Angiolina – Lungomare – Ičići – Villa Angiolina
  3. RUTA CARMEN SYLVA (srednje teška ruta dužine 8 km, trajanje cca 2,45 h): Villa Angiolina – Slatina – izvor Vrutki – Šetnica Carmen Sylva – Pobri – Kosovo – Sportska dvorana Marino Cvetković – Lungomare – Villa Angiolina
  4. MORSKA RUTA (lagana ruta dužine 4 km, trajanje cca 1,15 h): A varijanta: luka Opatija – vožnja brodom do Ičića – nordijsko hodanje Lungomarem – Villa Angiolina B varijanta: Villa Angiolina – nordijsko hodanje Lungomarem – Ičići – vožnja brodom do luke Opatija

Po povratku na cilj ruta, sudionike će na Ljetnoj pozornici čekati ručak te retro party uz DJ Vedrana, a zainteresirani će moći razgledati Opatiju te uživati u njenim ljepotama i bogatoj ponudi. Organizator je, osim ručka, za sudionike osigurao dežurno liječničko osoblje te stručne vodiče, podsjeća da je kotizacija za sudjelovanje simboličnih 5 eura (nadoplata za Morsku rutu 10 eura), a u taj je iznos uračunat i ručak. Kotizacija se može uplatiti na info pultu (voditelji ekipa) ili na KŠR Gortovo, Štangerova 48, Opatija, Erste Bank IBAN: HR1224020061100130938, poziv na broj: 150423, opis plaćanja: Kozitacija za sudjelovanje na HFSR u NH, ime grupe i broj sudionika.

Preporuka sudionicima je da si osiguraju adekvatnu sportsku opremu, zaštitu od sunca, dovoljnu količinu tekućine te da na festivalu sudjeluju na osobnu odgovornost, a rute se mogu izmijeniti ovisno o vremenskim uvjetima. U slučaju kiše manifestacija će se održati, preporučuje se da sudionici imaju opremu za kišu.

Pokrovitelji i partneri festivala su: Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, Thalassotherapia Opatija, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Hrvatski savez nordijskog hodanja, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, HMZG Opatija Zdravi grad i Klub 60+ Opatija.

Sve informacije o ovom spektaklu nordijskog hodanja i pješačenja mogu se dobiti na 091/ 420 0650, ksr.gorovo@gmail.com ili na KŠR Gorovo, Štangerova 48, Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari