STARTUP INKUBATOR RIJEKA

REGULA: Inovativne kapsule za kontrolu djelovanja CoDose

Predstavljamo najbolje timove 13. generacije Startup inkubatora Rijeka

Startup inkubator Rijeka je centar za podršku osobama koje samostalno ili unutar tima žele pokrenuti vlastiti posao i postati poduzetnici. Program podrške traje osam mjeseci unutar kojih korisnici dobivaju edukacije, radni prostor, pomoć stručnih mentora i mnoge druge usluge, a sve u cilju razvoja svoje poduzetničke ideje do faze kada je spremna za tržište. Startup inkubator sastavni je dio Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, a sve su njegove usluge za korisnike u potpunosti besplatne. U Startup inkubatoru trenutno boravi 13. generacija korisnika, odnosno njenih devet najuspješnijih timova, koji pred sobom imaju još jedan veliki izazov: svoju poslovnu ideju uskoro će prezentirati pred stručnom komisijom na Demo danu, svečanoj završnici programa, i na taj način pokušati izboriti novčane potpore u iznosu od 100.000, 50.000 i 25.000 kn koje im dodjeljuje Grad Rijeka u svrhu osnivanja vlastitog poduzeća i pokretanja poslovanja.

Regula je startup koji razvija suplemente kontroliranog djelovanja, odnosno doziranja, a iza njega stoji Anna Poropat, magistra inženjerka kemijskog inženjerstva.

Korištenjem dostupnih tehnologija proizvodnje Regula je izradila inovativne kapsule koje omogućavaju predvidljivo kontroliranje vremena i intenziteta djelovanja. Moguća je on-demand regulacija djelovanja po željama i specifičnim potrebama pojedinaca.

Tehnologija se temelji na originalnom patent-pending rješenju koje omogućava kontrolu koncentracije tvari bez automatizacije kroz vrijeme.

Regula predstavlja i patent i inovaciju. Kada ste i kako došli na tu ideju?

Tehnologija proizvodnje kapsula u svim pogledima napreduje, ali istovjetnog napretka u ponudi za široku populaciju i dalje nema. Ovaj je startup uspio izraditi inovativni sustav doziranja koji kada je implementiran na kapsulama daje mogućnost regulacije i ‘fine tuninga’ doze. Stoga, najlogičnija primjena je u farmaceutskoj industriji, točnije u industriji suplemenata.

Može li ovaj patent imati širu primjenu u farmaceutskoj industriji?

Da, može. Primjena našeg dozirnog sustava se nalazi i u kemijskoj industriji i u poljoprivredi gdje postoji potreba održavanja ili reguliranja koncentracije tvari u nekom mediju.

Na koji način ćete plasirati proizvod/proizvode (suplemente)?

Plasman proizvoda se planira kroz B2B i to kroz licenciranje, prodaju i distribuciju praznih kapsula i kroz B2C kroz prodaju i distribuciju praznih i punih.

Kakvu ste sve podršku dobili kroz Startup inkubator u razvoju poduzetničke ideje?

Cijela ekipa iz Startup inkubatora pod vodstvom Emilije Vodičke i Mirne Ružić cijelo je vrijeme održavala atmosferu radnom i poticajnom. Važno je bilo kroz ovaj period ostati koncentriran na stvari koje svaki poslovni plan mora imati. Od ideje do realizacije pojedinih koraka, kroz procese uspostave novih kontakata, uvijek je bilo moguće osloniti se na podršku Startup inkubatora. Predavanja i radionice zasigurno spadaju u neku vrstu obaveznog znanja bez obzira na struku. Iskustvo koje su podijelili mentori i predavači tijekom programa upotpunilo je nedoumice ili neke dileme koje su zasigurno prisutne kod svakoga tko pokreće ili namjerava realizirati neki svoj poslovni pothvat. Velika je potpora dana od strane Riječke razvojne agencije Porin tijekom izrade poslovnog plana. Za savjete vezane uz startup zahvale svakako idu mentoru Goranu Čandrliću, Luki Krejčiju, Dariju Zoriću, mentorici Ani Gerbin za fantastičan doprinos u spajanju s novim kontaktima te Ivanu Dobroviću i Jeleni Zjačić za pravne savjete.

Koje vam je iskustvo u Startup inkubatoru bilo najvrijednije?

Interakcija s ostalim timovima definitivno je puno značila. Ostvarila su se posebna prijateljstva. Razmjena iskustava s nekime tko prolazi istu ‘borbu’ poticala je da se nastavi dalje i da ništa nije toliko teško koliko se možda u datom trenutku čini. Svi su timovi stvarali pozitivno i inspirativno okruženje u kojem je bio užitak napredovati. Izuzetno mi je drago što sam sudjelovala u ovom programu.

Ima li Regula potencijal prijeći granice Hrvatske?

Potencijala preko granica zasigurno ima. To se i vidi kroz javljanja pojedinih tvrtki iz inozemstva. Trenutno se pojavljuju novi startupovi sličnih ponuda, ali dobra je stvar što smo i dalje originalni u svojoj ponudi.

Koji su vaši sljedeći koraci? Što će se događati s Regulom nakon Startup inkubatora?

Mijenja se ime zbog formalnosti, a Regula ostaje kao projektni naziv. Nastavak slijedi pod brendom CoDose (CoDose.io) i to na način kako je isplanirano tijekom ovih osam mjeseci programa. Postavljeni su očekivani ishodi, izračunate cijene i izvedene procjene, a sad je samo zadatak taj plan što bliže realizirati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari