BORBA S KORONAVIRUSOM

Rekordne brojke novozaraženih u PGŽ; U riječkoj bolnici preminule još dvije osobe iz dvije županije

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U PGŽ je danas 411 novooboljelih/zaraženih osoba, a 96 je osoba ozdravilo

Tako se broj aktivnih slučajeva i danas povećao i to za 313 novooboljelih osoba na 2161.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno visokih 2222 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka iznosi 18.49%.

243 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 44 iz Crikveničko-vinodolske regije, 41 sa Liburnijskog područja, 26 sa otoka Krka, 22 sa otoka Raba, 19 iz GK, 11 sa otoka Lošinja i 5 sa otoka Cresa.

VIDEO DANA: 

Najviši broj novooboljelih dolazi iz skupine radno aktivnih stanovnika 187, zatim 183 iz mlađih dobnih skupina, dok je 41 novooboljela osoba starija od 65 godina.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za 8 pacijenta u odnosu na jučer; te danas iznosi 63.

U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se nalazi 6 pacijenata što je jedna osoba manje nego jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule još 2 osobe od COVID-19 bolesti, jedna iz PGŽ, a druga iz Karlovačke županije.
Time se ukupan broj umrlih osoba tijekom 4 epidemiskog vala sa prebivalištem u PGŽ povećao na 35 osoba od čega su 7 umrlih bile cijepljene osobe.

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog nastavka rasta broja aktivnih slučajeva, a danas i značajnijeg rasta broja hospitalizacija i nadalje stabilan te iznosi 2.91%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari