'U POGONU' VEĆ 62 GODINE'

Video | Restoran Index ponovno otvoren: Evo koja jela nudi i koliko to košta!

Ekipa Kanala Ri provjerila je kako se hrane riječki studenti. Ručati mogu ispod 10 kuna! Više u video prilogu!

Svoju pauzu za ručak Nedo Dunato s Kanala Ri odlučio je provesti u studentskoj menzi Index gdje je isprobao ponudu hrane i provjerio koliko plaćaju studenti a koliko ostali građani.

Kokošja juha, pohana puretina i pečeni krumpir dio su jelovnika koji se danas u Indexu nudio studentima za ručak.

Index svake godine, na mjesec dana zatvori svoja vrata zbog renovacije. Ove se godine uređenje produžilo zbog nedavnih poplava koje su zadesile grad Rijeku.

“Bila je renovacija dimnjaka od strane Grada Rijeke. Onda nam je došla ova poplava. I sad smo sve uspjeli sanirati, još se malo osjeti vlaga, ali je sve sigurno, dezifincirano i jučer smo počeli s radom i već jučer je bilo 1.700 obroka.”, otkriva Goran Manestar, ravnatelj Studenskog centra Rijeka.

Cijene u prehrambrenoj industriji konstantno rastu, no zahvaljujući mjerama resornog ministarstva, povećana je subvencija za studente, odnosno cijena menija za studente se nije mijenjala.

“Država je s ovim mjerama vratila nas sa energentima na razinu kućanstva i povećala je subvenciju za prehranu 20%. Tako da nam to puno znači zbog tih gubitaka koje smo generirali, sada će se to smanjiti i nadamo se novom pravilniku koji će donijeti ministarstvo i novim jelima za studente.”, dodaje ravnatelj Studenskog centra Rijeka.

Index je prva studentska menza otvorena u sklopu Studentskog centra Rijeka. U pogonu je već 62 godine, a dnevno ju posjeti oko 2 i pol tisuće studenata.

Oni svoj obrok plaćaju između 5 i 10 kuna dok se za sve ostale cijene kreću između 20 i 30 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari