MANIFESTACIJA

Galerija | Revijalnom utakmicom obilježeno 70 godina postojanja Boćarskog kluba „Rikard Benčić – Vargon“

U Boćarskom domu Podvežica revijalnom je utakmicom obilježeno 70 godina organiziranog boćanja u Hrvatskoj i u Rijeci kao i isto toliko godina postojanja Boćarskog kluba „Rikard Benčić – Vargon“.

Na manifestaciji u organizaciji Boćarskog saveza PGŽ, Boćarskog saveza Grada Rijeke i Boćarskog kluba „Vargon“ revijalnu utakmicu odigrali su nekadašnji i sadašnji igrači Boćarskog kluba „Rikard Benčić – Vargon“ i selekcija igrača i igračica Primorsko-goranske županije.

Organizirano boćanje krenulo je iz naših, primorskih krajeva, te je Boćarski savez (današnji Hrvatski boćarski savez) osnovan 1952. godine u Rijeci. Boćanje je najtrofejniji hrvatski sport, a prva zlatna medalja sa svjetskog prvenstva u samostalnoj Hrvatskoj pripala je boćanju, a osvojio ju je Riječanin, Dinko Beaković.

Primorsko-goranska županija prednjači kvalitetom boćanja te u radu s mladima, a poseban naglasak stavlja se na žensko boćanje, neprikosnoveno u Hrvatskoj. Boćarski savez PGŽ okuplja gotovo 70 aktivnih boćarskih klubova, što ženskih što muških sa oko 1000 registriranih boćara i boćarica, a još je veći broj onih koji se boćanjem bave isključivo rekreativno.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views