RI GASTRO ADVENT: Paljenje adventske svijeće i blagdanske rasvjete uz Night Express band i Grooverse!

Foto: Pjer

Ri gastro Advent večeras donosi paljenje blagdanske rasvjete i otvaranje Rijeka Adventa uz Prve riječke mažoretkinje, svjetleće hodače na štulama , Night Express band i Grooverse na Korzu, trgu Riječke rezolucije i na trgu 128. Brigade Hrvatske vojske

Prve Riječke mažoretkinje osnovane su 1995. godine te su do današnjeg dana postale živući simbol grada Rijeke. Ponosne su dobitnice zlatne plakete Grada Rijeke za rad s djecom i mladima što je veliko priznanje za njihovo dugogodišnje djelovanje. Nedavno su se vratile iz Rima gdje su sudjelovale na festivalu mažoretkinja te su ondje predstavile koreografijama sa državnog prvenstva koje se održalo ove godine u lipnju u Puntu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Bilo je to najuspješnije državno prvenstvo za ovaj tim jer su se na njemu juniorke okitile zlatom za svoj duo dok su seniorke osvojile titulu apsolutnih državnih prvakinja u sve tri kategorije. Svojim specifičnim plesnim stilom postale su poznate i izvan granica lijepe naše, a razvile su i poznati “riječki hod” s kojim i danas slobodno mogu reći da su “totalno drukčije od drugih”.

Izvedba Martiniuss cirkusa-Hodači na štulama u svjetlećim kostimima očarat će sve gledatelje svojom pojavom i ovu večer učiniti pravom blagdanskom čarolijom.

Night Express Band ili sve češće bend zvan kraticom NEx, nastao je iz velikog entuzijazma četiriju prijatelja. Davne 2006. godine početni repertoar zasnivao se na rocku i funku, a energija članova benda vrlo je brzo prepoznata kod publike, te su dečki bili primorani sve više proširivati repertoar, ali uvijek se zadržavati na obradama urbanih pjesama.

Grooversi – Svi marš na ples, ukratko se može opisati glazbena filozofija Grooversa. Parafrazirajući naslov velikog hita Bijelog dugmeta saželi su sve što je septet u sastavu Mateo Resman (gitara, vokal), Mario Marčelja (trombon), Matija Brentin (truba), Alen Mančić (klavijature, vokal), Sandro Pecman (harmonika) i Marko Resman (bass) i Luka Grubišić (bubanj) pripremio.

Zanimljiv repertoar sastavljen od brojnih hitova koji su tijekom posljednjih šezdeset godina harale svjetskim i našim glazbenim top ljestvicama idealne su za rasplesati, čak, i one koji imaju dvije ‘lijeve noge’.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari