RI GASTRO: Od 2. Do 9. lipnja na jelovniku su srdele i trešnje!

Idi na originalni članak

U sklopu sada već tradicionalne gastro manifestacije RI Gastro, od 2. do 9. lipnja na jelovniku odabranih riječkih ugostiteljskih lokala naći će se delicije od srdela i trešanja. Uvod u manifestaciju je Humanitarni Gastro Cooking Show koji će se održati 2. lipnja na Korzu, kojem će se, na samom početku, u 10.30 sati pridružiti i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel.

Oglas

Cilj manifestacije Ri gastro je već dobro znan, predstaviti i očuvati tradiciju mediteranske prehrane.
Stoga će u sklopu Tjedna srdela i trešanja, koji će se održavati od 2. do 9. lipnja, ugostitelji Rijeke i okolice u svojim jelovnicima, po promotivnim cijenama, ponuditi jela od srdela i trešanja.

Uvod u manifestaciju je Humanitarni Gastro Cooking Show koji će se održati 2. lipnja na Korzu tijekom kojeg će biti predstavljen dio ugostiteljske ponude, jela od srdelica i slastice od trešanja, koji će se nuditi u konobama i restoranima. Ovom humanitarnom showu pridružit će se učenici Ugostiteljske škole Opatija prezentacijom soljenja srdela. Građani će odabrane delicije moći kušati uz simboličnu naknadu od 10 kn, a sav prihod namijenjen je Socijalnoj samoposluzi. Na samom početku, u 10.30 sati, kuhanju će se pridružiti i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel.

Za edukativni dio Ri gastra ovaj put će se brinuti Stancija Kovačići s gastro radionicom i Cukerin s radionicom slastica za najmlađe, a tu je i Gradska knjižnica Rijeka koja organizira obiteljsku pričaonicu za djecu.

U sklopu manifestacije Srdela je IN / Tjedan trešanja, 3. lipnja u Best Western Hotelu Jadran održat će se edukacija konobara i kuhara hotela Jadran d.d. Rijeka. Kao predavač najavljen je Darko Baretić, eno-gastro znalac, bloger i suradnik Turističke zajednice Primorsko-goranske županije na projektima Kvarner Gourmet te Kvarner Food. Teme predavanje će biti: tehnike kušanja i opis bijelog vina i pjenušca, posluživanje bijelog vina, hrvatski zakon o vinima, tehnike kušanja i opis crvenog vina, vinske podregije Hrvatske i najznačajnije sorte, vinski bonton i pravila kod posluživanja vina i gostiju.

Meniji ugostitelja u sklopu Ri gastro – Srdela je IN / Tjedan trešanja bit će dostupni na ww.visitRijeka.hr od 2. lipnja.

U Ri gastro – Srdela je IN / Tjednu trešanja sudjeluju: Konoba Blato 1902, Restoran Molo longo, Konoba Feral, Restoran Spagho, Restoran Aerosteak, Fine Dining Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), Restoran hotela Continental, Stancija Kovačići, Konoba Nebuloza, Bistro Conca d’oro, Bistro La Rose, Kuća istarskog pršuta, Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina, Restoran Porto Grillo, Bar Bar, Dolce Bolero, Bistro slastičarna Cukerin.

Ri gastro dani događaju se u četiri termina tijekom godine, s četiri sezonske gastro-teme, a sve s ciljem očuvanja tradicije prehrane naših starih i njenim vraćanjem na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice.

Program

2.6. Gastro Cooking Show, Korzo, u 10.30 sati
Najbolji riječki chefovi spravljaju delicije od srdelica i trešanja, a Ugostiteljska škola Opatija prezentira soljenje srdela
1 zalogaj = 10,00 kn – sav prihod od prodaje namijenjen je korisnicima Socijalne samoposluge

2.6. Gastro radionica, Stancija Kovačići, u 18 sati
Cijena: 200 kn – uključuje stručno vođenje, namirnice, pribor i degustaciju
Prijave na 091 592 7678 do 1.6.

7.6. Radionica slastica, Bistro slastičarna Cukerin, u 11 sati
Besplatna radionica slastica namijenjena najmlađima
Prijave na 098 713 554 do 6.6.

9.6. Obiteljska pričaonica za najmlađe, GKR – Dječji odjel Stribor, u 10.30 sati

Meniji ugostitelja u sklopu Ri gastro – Srdela je IN / Tjedan trešanja bit će dostupni na www.visitRijeka.hr od 2. lipnja.

Svaka nova epizoda Ri gastra predstavlja se u prostorima jednog od ugostitelja koji sudjeluju u manifestaciji, pa je tako ovaj put domaćin bio Restoran konoba Municipium, koji je predstavljanje popratio i zalogajima na temu dvije namirnice koje će se naći na svim menijima u sljedećih tjedan dana.

Manifestaciju Srdela je IN / Tjedan trešanja najavili su Tatjana Babić Tomić, koordinatorica projekta Ri gastro, Ines Boban – Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke, Danko Borovina iz restorana konobe Municipium, Ana Fabijan iz bistro slastičarne Cukerin i Dalibor Maletić, direktor hrane i pića iz Jadran hotela d.d. Rijeka.
(I.N.)

Exit mobile version