RI GASTRO: PROSINAC U ZNAKU BAKALARA I ČOKOLADE! Jeste li probali polpetice od bakalara ili čokoladu s maslinovim uljem?

Idi na originalni članak

Od 4. do 11. prosinca u ugostiteljskim objektima-partnerima manifestacije održava se posljednji ovogodišnji Ri Gastro posvećen specijalitetima od – bakalara i čokolada! Poslastice u pomalo neobičnoj riblje-slatkoj kombinaciji dolaze u nebrojenim kombinacijama, a dio njih moći ćete probati 4. prosinca od 10.30 sati na Gastro Cooking Showu i degustaciji gdje će riječki chefovi prezentirati svoje kulinarsko umijeće u pripravi jela od bakalara ili čokolade. Na Gastro Cooking Showu jela će se prodavati po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod namijenjen je korisnicima Socijalne samoposluge.

Oglas

RI gastro dani događaju se u četiri termina tijekom godine, s četiri sezonske gastro-teme, a sve s ciljem očuvanja tradicije prehrane naših starih i njenim vraćanjem na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizatori suTuristička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice koji će za vrijeme trajanja manifestacije u ponudi imati menije po posebnoj cijeni na bazi bakalara i s desertom od čokolade.

Četvrti i posljednji ovogodišnji Ri Gastro proteći će tako u znaku jela koja i nemamo baš prilike tako često naći na jelovniku – pored tradicionalnog bakalara na bijelo i bakalara na brudet moći će se probati tartar od bakalara ili juha od bakalara, krčke šurlice s bakalarom u umaku od Vrbničke žlahtine, bakalar s jačmikom i zelenim paprom, domaće šurlice u umaku od bakalara i poriluka, file bakalara pečen u foliji s povrćem iz woka, lasagna od bakalara i maslina, bakalar »Alla Vicentina«, pečeni file bakalara s »Putanesca« umakom, polpetice od bakalara s primorskom broskvom, dimljeni bakalar i bakalar s pireom od celera.

Što se tiče deserta odnosno drugog glavnog tematskog sastojka manifestacije, tijekom trajanja RI Gastra moći ćete kušati čokoladu s lavandom, ružmarinom, maslinovim uljem, rogačem, flan od tamne čokolade, tortu od tamne čokolade bez brašna, čokoladne pite, tortu od čokolade i mascarpoenea, crni mousse, suffle od crne čokolade, tortu od crne čokolade s biskvitom na bazi terana, panna cottu s čokoladom, primorsku čokoladnu tortu, crostatu od čokolade…

 

[highlight]U Ri gastro – Tjednu bakalara i čokolade sudjeluju:

Konoba Na Kantunu, Kuća istarskog pršuta, Restoran Molo longo, Restoran Botel Marina, Restoran konoba Municipium, Restoran Aerosteak Grobnik, Konoba Feral, Konoba Blato 1902, Bistro Conca d’oro, Bar Bar, Restoran hotela Continental, Fine Dining Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), Bistro La Rose, Bistro slastičarna Cukerin, Dolce Bolero, Konoba Nebuloza, Stancija Kovačići, Restoran Porto Grillo, restoran Morčić, ristorante Spagho i slastičarna Gustolato.

[/highlight] 

Program

4. prosinca, 10.30 , Korzo – Ri gastro Cooking Show i degustacija Najbolji riječki chefovi prezentirat će svoje kulinarsko umijeće u prirpavi jela od bakalara ili čokolade. Jela će se prodavati po cijeni od 10 kuna, a sav prihod namijenjen je korisnicima Socijalne samoposluge.
6. prosinca, 11.00 Bistro slastičarna Cukerin – Dječja gastro radionica s čokoladom (Cijena radionice je 20,00 kn, a broj mjesta je ograničen. Obavezna prijava na 098 713 554 )
8. prosinca, 18.00 Stancija Kovačići – Gastro radionica (Prijave i informacije na stancija.kovacici@gmail.com ili na brojeve 272 106 i 091 592 7678.)
10. prosinca, 11.00 Dječji odjel Stribor – Kockica slatke priče… Govorit će se o knjizi Xocoatl – priča o čokoladi za koju je ilustracije napravio Zdenko Bašić, a Irena Sertić donosi povijesnu priču ispričanu na vrlo zanimljiv način. Broj mjesta je ograničen, prijave na e-mail: programi@gkri.hr ili na telefon 051 211 573.

Exit mobile version