RI QUAKE 2918: Na Grobniku se civilna zaštita pripremala za slučaj većeg potresa na riječkom području

Na području Općine Čavle održana je vježba civilne zaštite „RI Quake 2018“

Na vježbi su sudjelovali Tim za spašavanje iz ruševina i Tim za taktičko-tehničke potpore DIP-a CZ Rijeka. Tema vježbe bila je pružanje žurne pomoći u potresom pogođenom području, sukladno međunarodnim operativnim procedurama standardom prihvaćenim od Mehanizma Unije za civilnu zaštitu.

Na vježbi je sudjelovalo 60 pripadnika DIP CZ-a Rijeka koji su inače volonteri i članovi udruga eRIpio, Grupe potražnih pasa Rijeka i Radio mreže za opasnost. Sudjelovalo je i devet pripadnika Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije.

Vježba na Čavlima je bila prvi dio vježbe, dok će se drugi dio vježbe održati u noćnim satima na području Općine Kanfanar u Istri. Prvi dio vježbe je vrlo uspješno proveden.

Napomenimo da Primorsko-goranska županija kroz sustav civilne zaštite financijski prati udruge eRIpio i Grupa potražnih pasa Rijeka, čiji članovi čine najveći broj pripadnika DIP CZ-a Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari