(RI TV) ANKETA Ovo u Hrvatskoj ima samo Rijeka: Riječani u Riperaj dolaze popraviti gramofone, bušilice, fenove…

Foto: Riportal.hr/M.L.

Projekt KD Čistoća Riperaj, riječki kutak za besplatne popravke malih kućanskih aparata i sličnih sitnica, ubrzo nakon otvaranja zaživio je među Riječanima

“Došla sam vidjeti kao napreduje popravak mog gramofona. Nismo uspjeli nabaviti originalni dio odmah pa smo se dogovorili s kućnim majstorom da ćemo navratiti kada ga nabavimo…” , kazala nam je Riječanka koju smo zatekli u Riperaju, sve popularnijem mjestu gdje Riječanke i Riječani mogu popraviti neispravne sitne kućanske uređaje, razbijeni i oštećeni namještaj, odjeću, igračke i slično uz pomoć majstora koji posjeduju potrebna znanja i vještine.

Foto: Riportal.hr/M. Levak

Građanima je u Ulici Ivana Zajca na raspolaganju inovativan i prvenstveno funkcionalan interijer radionice ukupne površine 121 m2.

Korištenje Riperaja besplatno je za sve, no korisnici moraju sami kupiti sve one dijelove koje na njihovom aparatima ili predmetima treba eventualno zamijeniti.

No Riperaj nije samo “alatnica” već i mjesto okupljanja zaljubljenika u “sam svoj majstor” vještine ali i mjesto gdje se redovito održavaju razne zanimljive i korisne radionice, poput one nedavne gdje su se polaznici zabavljali izradom korisnih vrećica od prirodnih materijala, čime se građane potiče na odbacivanje najlona, plastike i drugih ekološki problematičnih materijala.

Foto: Riportal.hr/M. Levak

Naime, u pozadini ovog jedinstvenog projekta u Hrvatskoj je prije svega ekološka priča jer je osnovni cilj pokretanja Riperaja smanjenje količine otpada s obzirom na to da se oštećene ili pokvarene predmete za svakodnevnu upotrebu, uz manje popravke po principu „uradi sam“, može nadalje koristiti tj. ponovno upotrijebiti.

Radno vrijeme Riperaja je dvokratno i to od ponedjeljka do petka ujutro od 9 do 13 i popodne od 17 do 20 sati te subotom od 8 do 13 sati.

Što smo sve krajem ovoga tjedna vidjeli i saznali u Riperaju možete pogledati u našem videoprilogu!

A. Križanec, M. Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari