UNATOČ PORASTU CIJENA

Video | Riječani će masovno na skijanje! Sezona još nije počela a skijaški aranžmani su odavno rasprodani

Skijaška sezona još nije počela no mogla bi biti jedna od najuspješnijih, ako je suditi po rasprodanim skijaškim aranžmanima. Više u video prilogu!

Upiti građana te rezervacije počeli su pristizati još u srpnju, kažu u jednoj riječkoj putničkoj agenciji.

“Mi sad na dnevnoj bazi dobivamo bilijarde upita koji su nemoguća misija. Stvarno više nema ničeg da mogu reći “ovo ti je super, kupi”, kaže Bobo Grujičić, vlasnik putničke agencije za Kanal Ri.

Skijaška sezona u Europi počinje sredinom prosinca što naravno ovisi o količini snijega. No Hrvati uobičajeno na skijanje odlaze početkom godine, u prvoj polovici siječnja.

Među Riječanima najpopularnija su talijanska skijališta, slijede austrijska te francuska koja uz vrhunske staze imaju i nešto povoljnije cijene.

U pandemijskim godinama među domaćim skijašima popularna su postala i neka nova odredišta poput Jahorine u Bosni i Hercegovini.

“Ako niste pretjerano ozbiljan skijaš, ako volite pojesti i zapjevati, onda je Jahorina bolja destinacija od razvikanijih koje bolje zvuče no što će se čovjek tamo objektivno zabaviti.”, kaže Bobo Grujičić.

Očekivano, cijene skijaških aranžmana ove su godine porasle.

“Jedan trend je u našoj industriji koji se meni ne sviđa – cijene su sve veće i većea usluga sve lošija, moram to reći. No ljudi uvijek nađu novce, i to ne mare za to.”, dodaje vlasnik putničke agencije.

Ove sezone za apartman u blizini skijaške staze na jednom od europskih skijališta treba izdvojiti najmanje 6 tisuća kuna za 7 dana. Tome treba pridodati ski pass, najam opreme i ski školu, troškove hrane i zabave.

I kada se sve to zbroji – užitak skijanja u Alpama vrlo brzo skoči do dvije, tri tisuće eura, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari