I NOVA IGRALA

Završeno novo uređenje i opremanje dvorišta Dječjeg vrtića Viškovo

smart

Danas su završeni radovi u sklopu projekta uređenja i opremanja okoliša Dječjeg vrtića Viškovo

Projekt je vrijedan 567.800,63 kuna, a sufinanciran je putem Lokalne razvojne strategije LAG-a “Terra liburna” iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Udio sufinanciranja je 90% iz proračuna EU, a 10% iz proračuna RH odnosno Programa ruralnog razvoja 2014-2020.

Pripremne radove nužne za realizaciju ovog projekta vrijedne 100 tisuća kuna financirala je Općina Viškovo.

U sklopu projekta zamijenjene su postojeće dotrajale površine i uređene dodatne jer je na jednom dijelu postavljena umjetna trava, a na drugom dijelu lijevana antistres podloga za sigurno korištenje igrala. Cjelina je zaokružena dodatnim hortikulturnim uređenjem prostora.

Kao i postojeća igrala, tako su i nova igrala i sprave sukladni najnovijim tehnološkim i pedagoškim standardima kako bi se djeci osigurao kvalitetan i sadržajno bogat boravak u vanjskom prostoru pa su prilagođena kako vrtićkom tako i jasličkom uzrastu.

Postavljena su 2 nova kombinirana igrala, jedno s dva tobogana, a drugo s jednim toboganom.

„Drago mi je da smo u suradnji s našim osnivačem i LAG-om Terra Liburna uspješno realizirali još jedan projekt i povećali kvalitetu rada Dječjeg vrtića Viškovo. U projekt smo krenuli jer smo željeli oplemeniti okoliš našeg matičnog objekta pa sam sigurna da će naši mališani, ali i njihovi odgajatelji biti zadovoljni novim prostorom za igru. Prve reakcije su i više nego pozitivne, a djeca oduševljena. Poboljšani su uvjeti za kvalitetan boravak na otvorenom predškolske djece koja imaju najsuvremeniju opremu za razvijanje motoričkih i socijalnih vještina. Osim toga, osigurali smo raznovrsnije sadržaje koji jamče zabavu za različite dobne skupine korisnika.”, ističe ravnateljica Dječjeg vrtića Viškovo Ingrid Lončarić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari