RIJEČANI ČITAJU „KAO LUDI“: Prvi put nakon 15 godina broj članova Gradske knjižnice Rijeka veći od 20 tisuća!

Foto: Facebook

To se može zaključiti nakon podcrtanih poslovnih rezultata Gradske knjižnice Rijeka za 2017. godinu u kojima pojedini brojevi pružaju razloge za zadovoljstvo

Čitanje je dobar, poželjan i Riječanima drag način provođenja slobodnog vremena, učenja, informiranja… To se može zaključiti nakon podcrtanih poslovnih rezultata Gradske knjižnice Rijeka za 2017. godinu u kojima pojedini brojevi pružaju razloge za zadovoljstvo.

Broj koji je najbolji indikator uspješnosti svakako je kretanje broja članova, a u odnosu na raniju godinu došlo je do porasta broja članova od 0,94 % i sada obitelj Gradske knjižnice Rijeka čini 20 091 učlanjenih građana. Uzme li se u obzir porast broja članova u 2016. godini od gotovo 10%, 2017. godine nastavio se lijep pozitivan trend.

Najvažnije, probijena je i svojevrsna psihološka granica – ovim je brojem Knjižnica premašila stanje iz već daleke 2003. godine, prešla broj od 20 000 članova te se približila svom povijesnom najvećem članstvu iz 2002. godine kada je imala 20 849 članova. Porast broja članova prati i pozitivan trend posudbe knjiga koja je veća za 2% u odnosu na prethodnu godinu.

Knjiga je očito onaj oblik dokolice koji pruža mir, znanje, zadovoljstvo, zabavu, odmor, otvara put novim idejama i zamislima… Uostalom, biti članom knjižnice danas je jedna tako podrazumijevajuća, a s druge strane vrlo povoljna osobna investicija – godišnja članarina Gradske knjižnice Rijeka koja otvara vrata SVIH odjela i ogranka (deset lokacija i dva bibliobusa) simboličnih je 50 kuna, pa su pozvani svi Riječani koji još nisu članovi da iskoriste pristupačnost i ponudu Knjižnice.

Želja je da Rijeka kao Europska prijestolnica kulture do 2020. godine bude hrvatski grad čiji stanovnici najviše uživaju u dobroj knjizi, a sve bi se to trebalo odvijati i u novoj, prvoj u riječkoj povijesti i pravoj središnjoj zgradi Gradske knjižnice Rijeka u kompleksu “Benčić”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari