ČIJA JE STIJENA?

Video | RIJEČANI NA MUCI: Uz svaku kišu, novi odron sa stijene: ‘Jednom je žena tu poginula. Isto zbog odrona’

Prema podacima katastra i gruntovnice, odron je došao s privatnog zemljišta i pao također na privatnu parcelu pa komunalci ništa ne mogu? Više u video prilogu!

U širem centru Rijeke po tko zna koji put izbjegnuta je nesreća. Parkiralište zgrade nalazi se ispod stijene i suhozida, a svaka obilnija kiša izaziva odrone.

Tako je bilo i jučer. Stanari su nemoćni, pomoć traže od Grada. Problem se ne rješava, sve se prebacuje na vlasnika kuće koja se nalazi iza suhozida, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

“Jednom davno žena je tu poginula. Isto zbog odrona” Zvonimir Gržeta iz Rijeke.

“Što po neslužbenim podacima iz katastra i gruntovnice imamo, odron je došao sa zemljišta u privatnom vlasništvu i pao je na zemljište u privatnom vlasništvu. Tako da temeljem Zakona o vlasništvu direkcija za komunalno redarstvo ovdje nema dalje ovlasti postupanja”, govori Alen Razum ravnatelj Direkcije za komunalno redarstvo Grada Rijeke.

No vlasnik kuće kaže da nije i vlasnik suhozida. Pokazuje nam gdje je prije bila postavljena zaštita, dokle se može, jer niže je provalija.

“To je bilo prije jedno 15 godina, grad je postavljao ovu mrežu i sad nakon toga nikad ništa nije bilo”, govori vlasnik kuće Saša Tumara, koji dodaje kako suhozid nije njegovo vlasništvo, “to je gradski teren”, navodi.

“Mi smo jučer dali zahtjev za službenom analizom vlasništva u Odjel za urbanizam. Ako se vidi da je to gradsko vlasništvo ili površina javne namjene, onda je druga stvar”, dodaje Razum.

Čak i da se utvrdi da je suhozid privatno vlasništvo, stijene to, kažu stanari, ne mogu biti.

“Što raditi s tom stijenom. To je pitanje. Ne znam ni ja. Je l’ moja stijena, je l’ njihova? Pa oni to trebaju utvrditi. Što da ja radim s tom stijenom? Viseće vrtove? Ne znam, pa čovjek ostane neki put zatečen”, govori Gržeta.

U međuvremenu, čeka se sljedeća obilna kiša, s kojom će pasti i kiša kamenja, ali nema veze, jer stijena je ničija, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari