POKRENUTA INICIJATIVA

Riječani pozvani na prvu povorku ponosa u Rijeci, trebala bi se održati krajem srpnja

Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Portal ReStart, kao organizator povorke, poziva građane na suradnju u organizaciji prve riječke Povorke ponosa

O trasi i ostalim detaljima povorke u Rijeci, nakon dogovora organizatora i upravnih tijela, obavijestit će javnost najkasnije do 10. srpnja.

Zahtjev za prijedlog trase i odobravanje odabranog datuma i termina poslan je upravnim tijelima grada.

Javni poziv građanima na sudjelovanje i organizaciju riječke Povorke ponosa odaslan je s portala ReStart, koji se zalaže “za ljudska prava, ravnopravnost, jednakost i dostojanstvo svakog čovjeka”.

“Pozivamo građane na suradnju u organizaciji prve riječke Povorke ponosa na dan 29. 07. 2024. u 18 sati. O detaljima povorke građane ćemo obavijestiti putem Portala ReStart najkasnije do 10. 07 .2024. kao i sve sudionike koji se prijave putem ovog poziva i dogovorenog kontakta!”, ističu.

Prijavnicu možete ispuniti OVDJE.

“Cilj povorke je podignuti vidljivost LGBTIQ+ osoba i izboriti se za jednakopravnost LGBTIQ+ osoba, ali i svih onih koji se često nalaze na marginama društva, kao i svih onih kojima se stečena prava pokušavaju oduzeti. To je solidaran i feministički prosvjed koji ističe važnost borbe za ravnopravnost žena, jednakopravnost pripadnika LGBTIQ+ zajednice i borbe za pravdu pripadnika nacionalnih manjina.”, ističe se u pozivu građanima na suradnju i sudjelovanje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari