ROBNA KUĆA RI

Riječani se već godinama žale na veliku ‘New Yorker’ reklamu, evo što na to kaže Grad!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Protekloga mjeseca građanin Rijeke javno je izrazio svoje nezadovoljstvo ‘New Yorker’ reklamom koja se nalazi na pročelju robne kuće Ri, a koja, kako je i sam rekao, nagrđuje vizuru našeg grada. Očekivano, njegov komentar naišao je na veliku podršku Riječana, a o svemu se oglasio i Grad!

Prema odgovoru koji možete pročitati niže u članku, Grad je otkrio kako su kroz proteklih nekoliko godina zaprimili veći broj pritužbi od strane građana koji žele da se spomenuta reklama što prije ukloni. Napokon je otkriveno i da se na tome radi, a iako točan rok za uklanjanje ovog reklamnog panoa nije poznat, građani Rijeke se nadaju kako će taj neugledni plakat što prije postati prošlost.

Odgovor Grada Rijeke prenosimo u cjelosti:

“Poštovani,

tijekom proteklih godina Grad Rijeka u više je navrata odgovarao na upite građana vezano za reklamu New Yorkera na pročelju Robne kuće Ri, čemu je prethodila detaljna provjera o nadležnostima, odnosno odgovornosti onih koji su dopustili njeno postavljanje s morske strane, ali i s istočne i sjeverne strane, usmjerene prema Korzu. Svakako je važno napomenuti da se odgovorna osoba tvrtke koja je reklamu postavila nikada po tom pitanju nije obratila Gradu Rijeci, niti je tražila suglasnost, a koliko nam je poznato, ne postoje suglasnosti niti drugih nadležnih institucija.

Stoga je Odsjek za komunalno redarstvo u kolovozu 2023. godine pokrenuo postupak, radi uklanjanja bespravno postavljenih reklama na pročelju Robne kuće RI. Postupak je još uvijek u tijeku, jer je stranka iskoristila pravo na žalbu i s tim u vezi se provode dodatne radnje po uputi drugostupanjskog tijela. U svakom slučaju, provodi se postupak u cilju uklanjanja ovih reklama. Nažalost, u ovom trenutku nije moguće predvidjeti kada će taj postupak biti okončan, s obzirom da se provodi po propisanoj proceduri i uz primjenu odgovarajućih rokova. Stoga Vas ljubazno molimo za još malo strpljenja i razumijevanje, jer je riječ o proceduri koja također zahtijeva vrijeme.

S poštovanjem, Gradska uprava.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari