350 SUDIONIKA

Zamjenik župana Braut otvorio stručni skup vatrogasaca u Opatiji

Uz sudjelovanje preko 350 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije, u Opatiji je započeo skup vatrogasaca u organizacije Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije, i to 18. po redu.

U fokusu ove dvodnevne konferencije dominiraju teme o utjecaju klimatskih promjena na vatrogastvo, organizaciji rada, primjeni umjetne inteligencije, sustavu psihološke pomoći u vatrogastvu kao i razmjena iskustva na preko desetak radionica o svakodnevnim situacijama koje se pojavljuju u radu vatrogasaca.

Prisutne su uvodno pozdravili, u ime domaćina, zamjenica gradonačelnika Opatije Kristina Đukić, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković te zamjenik župana Vojko Braut koji je tom prilikom istaknuo kako Primorsko-goranska županija kontinuirano ulaže u vatrogastvo, i to ne samo ono što je po zakonu dužna već i znatno više od toga.

“Jako cijenimo važnost cijelog tog sustava. Kad se spomene vatrogastvo prva pomisao je na reagiranja u slučajevima požara, ali tu su još brojne druge intervencije u jednako bitnim situacijama kao što su poplave, potresi pa i potraga i spašavanje. U proceduri je nabava pet dodatnih vozila primarno za otoke i grad Rijeku, a planira se i još dva vozila na području Gorskog kotara. Ne staju niti ulaganja u naš Centar za obuku u Šapjanama, za koji postoje svi preduvjeti da postane referentni centar, ne samo za Republiku Hrvatsku, nego i za ovaj dio Europe”, naglasio je zamjenik.

Uz brojne druge sudionike, radu skupa prisustvovali su i su resorna pročelnica Ermina Duraj, načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac, načelnik Stožera civilne zaštite Istre Dino Kozlevac, pročelnik područnog ureda Civilne zaštite MUP-a Matko Škalamera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari