U PETAK 20. SIJEČNJA

Riječani su pozvani na konferenciju Pametni gradovi. Govorit će se o prometu, energetici, ekologiji, infrastrukturi…

Otvorene su prijave za sudjelovanje na konferenciji „Pametni gradovi – prilika za suradnju i jačanje regionalne konkurentnosti“ koja se održava u petak 20. siječnja unutar projekta CEKOM za pametne gradove

Konferencija je otvorena za sve građane, a posvećena je mogućnostima razvoja suradnje između gospodarstva i znanstveno-istraživačke zajednice na konkretnim projektima. Na konferenciji će također biti predstavljeni aspekti suradnje ustrojeni unutar projekta CEKOM za pametne gradove koji se bave izazovima s kojima se gradovi susreću u području prometa, energetike, ekologije, infrastrukture, upravljanja resursima i ostalim područjima važnim za funkcioniranje urbanih sredina.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskog telekoma, tvrtke Erickson Nikola Tesla, komunalnih i trgovačkih društava Grada Rijeke te CEKOM-a.

Konferencija „Pametni gradovi – prilika za suradnju i jačanje regionalne konkurentnosti“ održat će se u petak, 20. siječnja 2023. godine, u Dvorani 006 Filozofskog fakulteta u Rijeci, Sveučilišna avenija 4 (Kampus) s početkom u 9.30 sati.

Konferencija je otvorena za sve zainteresirane građane uz prethodnu online prijavu.  

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno i slobodno za sve zainteresirane

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno i slobodno za sve zainteresirane, a za sve sudionike osiguran je i ručak.

Centralni dio konferencije bit će panel rasprava pod nazivom „Učinkovita suradnja na projektima istraživanja i razvoja“ kroz koju će predstavnici različitih dionika okupljenih unutar projekta CEKOM za pametne gradove posvjedočiti o iskustvima stečenim u provedbi ovog istraživačko-razvojnog projekta.

Nadalje, konferencija će dati osvrt i na novu financijsku perspektivu Europske Unije te potencijalne načine financiranja projekata kojima bi se implementirala rješenja za pametne gradove ali i stvorio temelj za nove projekte poput CEKOM-a za pametne gradove koji bi potencirali međusektorsku suradnju.

Osim centralnog panela, sudionici konferencije moći će od svih projektnih partnera CEKOM-a za pametne gradove čuti koja su njihova iskustva na ovom značajnom projektu, na koji način su ostvarivali međusobnu suradnju te koje anegdote iz ovog trogodišnjeg procesa mogu podijeliti s okupljenima.

CEKOM – inovacijski klaster

CEKOM je osnovan sukladno javnom pozivu Ministarstva gospodarstva prema kojima je CEKOM inovacijski klaster koji potiče suradnju poduzetnika i organizacija za istraživanje i širenje znanja na projektima istraživanja i razvoja. Odnosi među partnerima uređeni su Sporazumom o zajednici prijavitelja koji ima za cilj definiranje i uspostavu učinkovite suradnje na projektima istraživanja i razvoja u okviru CEKOM-a usmjerene na razvoj i primijenjena istraživanja i komercijalizaciju rezultata.

Nositelj projekta CEKOM je tvrtka Grada Rijeke Smart Ri d.o.o.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari