POČINJE VLADAVINA MAŠKARA

Galerija | Korzo je zablistalo ukrašeno zastavama i vrpcama uoči Riječkog karnevala

Nakon blagdanskog ugođaja stiže nam peto godišnje doba. Pogledajte galeriju fotografija!

Već tradicionalno 17. siječnja na Antonju kreće najluđe doba godine u Rijeci i okolici i traje sve do Pepelnice 22. veljače, kada će Pust ponovno platiti glavom za sve loše u prošloj godini. Najluđe doba godine najavljuju od danas i brojne zastave i vrpce koje su na Korzu zamijenile božićno-novogodišnju dekoraciju.

Riječki karneval se napokon vraća u svoj „stari“ višestoljetni termin

Riječki karneval se ove godine napokon vraća u svoj „stari“ višestoljetni termin i na najbolji mogući način slavi svoju 40-tu obljetnicu obnavljanja tradicije.

Brojni programi i zabave su u pripremi te će sve kulminirati najvećim finalom u regiji i šire, održavanjem Međunarodne karnevalske povorke u nedjelju 19. veljače s preko 10.000 sudionika povorke i preko 100.000 gledatelja.

Izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa Grada

Uvod u brojna događanja je Izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa Grada, kada će naša dosadašnja Kraljica Dora Pilepić, prva Kraljica koja je držala titulu tri godine skinuti svoj zlatni plašt i predati svojoj nasljednici da zajedno s Meštrom Sandijem „vlada“ ovogodišnjim Riječkim karnevalom.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dvorana mladosti bit će, već tradicionalno, domaćin izbora nove predstavnice Riječkog karnevala. Maškarani spektakl zakazan je za 20. siječanj u 20 sati. Svečanost izbora Kraljice završit će službenom primopredajom vlasti i ključa Grada, koje će Gradonačelnik Grada Rijeke predati u ruke Meštra Karnevala i maškara, čime službeno započinje maškarano ludilo.

Karte za Izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada u prodaji su online na portalu mojekarte.hr po cijeni od 5 eura, a moći će se kupiti i sat vremena prije početka programa u petak ispred Dvorane mladosti.

Direktna poveznica na prodaju karata u nastavku https://www.mojekarte.hr/hr/izbor-kraljice-rijeckog-karnevala-i-primopredaja-kljuca-grada/tickets-606999.html.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari