RIJEČANI ZA RIJEČKE MALIŠANE: Plivački polumaraton 1. rujna a humanitarno kuhanje brudeta 24. kolovoza!

Humanitarna akcija “KOGA BRIGA…za moje mjesto pod suncem” ide dalje, a ove godine organizatori su je odlučili realizirati tijekom dva dana

Četvrti plivački polumaratom “Od Prasca do Prasca” bit će održan 1. rujna, a novitet je i humanitarno kuhanje brudeta na “Morskom prascu” na Kantridi 24. kolovoza.

„Ove godine briga nas je za djecu grada Rijeke koja žive ispod granice siromaštva, za djecu kojoj roditelji ne mogu priuštiti radost normalnog i sretnog odrastanja, za one brojne riječke mališane koji nisu u mogućnosti razvijati i ispoljiti sve svoje talente i vještine, za mnoge djevojčice i dječake kojima je odlazak u kino i kazalište ili redovito treniranje u sportskom klubu ili bavljenje bilo kojom izvannastavnom aktivnošću luksuz i nedosanjani san…“, ističu organizatori na Facebook stranici događaja.

Za 42 takve djece, ali i njihove obitelji, ovoga trenutka na mnogo načina skrbi riječki Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe) u suradnji s Udrugom za promicanje kvalitete obitelji “Šarolija” i, u dogovoru s voditeljima dviju udruga ove godine organizatori su odlučili ovu humanitarnu akciju, plivački polumaraton “Koga briga…”, posvetiti upravo njima.

Cjelokupan novčani iznos, prikupljen od kotizacija za sudjelovanje u plivanju, prodaje majica i donacija, bit će transferiran upravo dvjema udrugama kako bi im barem malo olakšali njihov veliki posao.

Ove godine organizatori su odlučili pokušati napraviti i dodatni iskorak u tradicionalnoj akciji. Naime, nekoliko dana ranije na popularnoj plaži “Morski prasac” organizirat će i humanitarno natjecanje u kuhanju brudeta, a svoja kuharska umijeća pokazat će političari, novinari, sportaši, glazbenici… ukupno deset ekipa čije će “radove” na kraju ocijeniti poznati, priznati i vrhunski kuhar, Riječanin Mate Janković!

Porcija brudeta i palente bit će prodavana po cijeni 15.00 kuna (tko hoće, može dati i više) i opet, sav prikupljeni novac bit će proslijeđen za akciju “Mjesto po suncem”.

Dakle, vidimo se najprije 24. kolovoza, a potom i 1. rujna, a o svim detaljima obavještavat ćemo vas pravovremeno a novosti možete pratiti i na Facebook stranici događaja!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari