NEDOSTAJE MU VATROMET

Riječanin gradonačelniku: ‘Zašto nemamo vatromet?’. Filipović: ‘Zbog brige o životinjama’. Građanin: ‘A tko pita kako je meni jer nema vatrometa’

Pomalo bizaran razgovor vodio se danas u eteru Radio Rijeke u emisiji ‘Grad i Vi, dragi Vi’ u kojoj je gostovao riječki gradonačelnik Marko Filipović

Nakon što je nabrojao sve ono čime se Rijeka i gradska vlast mogu pohvaliti u 2023. godini – a to su već dobro poznati gradski kapitalni projekti koji su ili dovršeni ili su pred samim završetkom – uslijedila su pitanja građana.

Jedno od pitanja graniči s bizarnošću.

Nakon što je prije tjedan dana Grad Rijeka obznanio odluku da neće biti vatrometa na organiziranom dočeku Nove godine 2023. i obrazložio to brigom za životinje koje pate zbog izrazito velike buke koju izazivaju petarde i rakete (novac predviđen za organizaciju vatrometa bit će uplaćen udrugama za brigu o životinjama), jedan slušatelj Radio Rijeke mrtvo-hladno upitao je gradonačelnika zašto nema vatrometa u novogodišnjoj noći.

“Zbog brige o životinjama”, odgovorio je gradonačelnik Filipović.

Tek to je, čini se, bio ‘okidač’ koji je potpuno razbjesnio Riječanina koji se, eto, baš toliko zaželio vatrometa da je nastavio odlučno protestirati u eteru Radio Rijeke.

‘Zašto ovaj grad nema vatromet a godinama smo ga imali? A kako se osjećaju ljudi? Nemamo više ništa. Hoćemo li zaustaviti autobuse i aute, sve zaustaviti zbog životinja? A ja zbog toga ne mogu vidjeti vatromet…”, lamentirao je ogorčeni Riječanin.

Gradonačelnik Filiović mu je odgovorio da se nije rodio onaj tko je svima udovoljio. “Većina građana podržava ovu odluku.”, zaključio je Filipović.

Njegovu tvrdnju prisnažuje i podatak da je Riportalovu objavu o izostanku vatrometa u Rijeci na našem Facebook profilu ‘lajkalo’ na tisuće građana, uz gotovo isto toliko pozitivnih komentara na ovu odluku gradske vlasti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari