UMJESTO ŠKOLE - BOLNICA

Riječanin Mauro Barak bori se s teškom infekcijom, treba pomoć za hitnu operaciju u Beču!

Foto: Facebook

“Školska torba još uvijek stoji u kutu sobe…”, započeli su svoje obraćanje javnosti putem Facebooka roditelji Maura Baraka koji se od ranog djetinjstva bori s bolešću zbog čega je za njegovo zdravlje u Rijeci organizirano niz humanitarnih akcija kako bi mu se stanje poboljšalo.

I kada je napokon Maurovo zdravlje obećavalo uključivanje u više-manje sve aktivnosti primjerene njegovu dobu, uslijedila je nova nevolja.

Evo kako su ju u svojoj poruci javnosti opisalu u Facebook grupi “Pomoć za malog Maura Baraka”:

Umjesto u školske klupe naš Mauro 6. razred započeo je po bolnicama. Nažalost, uz bolove, nepokretan već tri tjedna bori se s teškom infekcijom gležnja.

Uz svu pozitivu ovaj put nismo se mogli izboriti za sretan kraj.

Drugi tjedan čeka ga hitna operacija u Beču. Iako se uvijek nastojimo uhvatiti za komadić pozitive ma kako on mali bio i sagledati situaciju optimistično, moramo priznati da smo i jako tužni i da nas je strah i da te neopisivo boli kada svoje dijete gledaš kroz što prolazi, a ne možeš ništa.

Što reći kada tvoje dijete gleda u svoj gležanj s ranom iz koje se nazire ugrađeni šaraf i staloženo (a, znaš da ga je strah jer je to situacija teška za odraslu osobu, a kamoli za dijete) sluša doktora o težini situacije??!! Što reći kada ti kaže da ga je strah operacije??!! Što reći kada bi dao sve da ide u školu, druži se s prijateljima, a umjesto toga mora se spremati za hitnu operaciju punu neizvjesnosti??!!

Prije 8 godina u ovo vrijeme Mauro je imao patalošku frakturu potkoljenice čime je počela borba s rijetkom dijagnozom. Tada je njegova sestra krenula u 1. osnovne, a sada u 1. srednje.

Kroz svo ovo vrijeme ona je veliki borac sa svoje strane i hrabro se nosi s njegovom dijagnozom koja ju je neizbježno obilježila, a istovremeno mu je najveća podrška i motivacija. Ne mogu vam opisati koliko nam ta ljubav znači.

Hvala i svima vama koji ste nas zavoljeli i koji ste uz nas.
Hvala svima na porukama. Hvala svima koji su se ponudili s uplatama jer smo opet prepušteni sami sebi i znate koliko je to teško pogotovo u ovako teškim neplaniranim situacijama.

Znate da vas sve volimo i da smo vam zahvalni do neba i nazad.”, napisali su Maurovi roditelji.

U samo par sati na ovu objavu na Facebook profilu “Pomoć za malog Maura Baraka” stiglo je na desetke komentara u kojima su pratitelji uglavnom tražili broj bankovnog računa na koji mogu uplatiti novac za pomoć Mauru Baraku.

Ukoliko i vi želite doprinijeti Maurovu izlječenju, svaki iznos je dobrodošao a možete ga uplatiti na ovaj račun:

Broj za uplatu je:

Addiko Bank
IBAN: HR33 2500 0093 1065 6404 9
SWIFT/BIC CODE: HAABHR22
Ime: MAURO
Prezime: BARAK
Grad: RIJEKA
Država: HRVATSKA
S naznakom Pomoć za malog Maura Baraka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari