Riječanin moli sugrađane: “Željko 24 sata brine o autističnom sinu, ne može raditi i nemaju sredstava za život – pomozite mu!”

Foto: Screenshot (Provjereno)

“Pomognimo našem sugrađanu i njegovoj obitelji, mom kolegi i prijatelju Željku Lnecu”, glasi apel kojeg je na svom profilu na Facebooku objavio Riječanin Alen Radišković

Na društvenoj mreži danas je osvanuo apel za pomoć kojega je svim ljudima dobra srca uputio Alen Radišković sa zamolbom da, ukoliko mogu, pomognu njegovom prijatelju Željku Lencu koji se našao u krajnje nezavidnoj obiteljskoj i financijskoj situaciji .

Njegov apel prenosimo u cijelosti:

Obitelj Željka Lenca iz Rijeke sa autističnim sinom Sandrom(29)kojem je potrebna cjelodnevna skrb i pažnja, budući je 100% invalid, nesposoban brinuti o sebi, živi od njegove invalidnine i dječjeg doplatka što zajedno iznosi 2350 kuna na mjesec.

Željko već duže vrijeme nije u mogućnosti raditi, odnosno ukrcati se na brod kako je to ranije činio dok je sin boravio u psihijatrijskoj bolnici Lopača, iz koje je otpušten prije godinu dana – 30. svibnja 2018., neposredno prije no što je trebao početi raditi.

Od tada je otac Željko kod kuće kako bi sinu pružio 24-satnu skrb, zajedno sa suprugom koja je također nezaposlena (svojevremeno je o otpuštanju sina iz psihijatrijske bolnice Lopača prikazana i TV emisija).

Nemogućnost da plaća obavezno zdravstveno osiguranje za sebe i suprugu pronađe posao što zbog godina (62) a posebice zbog sina koji ne podnosi njegovo duže izbivanje iz kuće, dovela je do toga da se dug prema HZZO-u popeo sa kamatom na 63 000 kuna te im prijeti skora ovrha.

Molim sve koji žele i mogu pomoći da to učine uplatom na tekući račun, tko koliko može, HITNO je!

IBAN HR6224020063204490621
Željko Lenac
Model HR99
Obavezno upisati:
darovanje za sprečavanje ovrhe.

Sav tijek novca biti će transparentan. Eventualni preplaćeni iznos Željko Lenac će uplatiti u fond za autizam Hrvatske.

Poznajem Željka i znam da mu je teško ,MOLIM DIJELITE OVU OBJAVU I JAVLJAJTE MI, PITAJTE SVE ŠTO VAS ZANIMA.

Meni će Željko javljati detalje koje ćemo objavljivati.

Pokažimo još jednom da možemo biti humani i razumjeti bližnje u nevolji….. ŽELJKO DRŽI SE PRIJATELJU MOJ… BRZO ĆEMO MI TO PRIKUPITI… VOLI TE ALEN.”, stoji u emotivnom apelu Riječanina Alena Radiškovića.

Ovome apelu pridružuje se i portal Riječanin s molbom da podijelite i tako proširite ovu očajničku molbu za pomoć.

Foto: Screenshot (TV Nova/Provjereno)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari