TKO JE BIO NAJBOLJI? Riječki mjesni odbori natjecali se u boćanju, briškuli, trešeti i potezanju konopa!

U subotu su održani 15. sportski susreti mjesnih odbora Grada Rijeke u kojima je braneći boje svog mjesnog odbora, u sklopu obilježavanja svetog Vida, zaštitnika grada Rijeke, svoje vještine u boćanju, potezanju konopa, briškuli i trešeti odmjerilo 220 natjecatelja

Napetosti, zabave i dobrog raspoloženja nije nedostajalo pa se još jednom pokazalo da je održavanje sportskih susreta mjesnih odbora više nego uspješna aktivnost koju Direkcija za mjesnu samoupravu provodi već punih 15 godina.

Kao i svake godine najranije startaju boćari. Prijavljene su 22 ekipe i već u 9,00 sati zakotrljale su se prve boće i bulini na jogu Boćarskog kluba Zamet. Kao i u svim drugim sportskim disciplinama  glavni provoditelji reda i  pravilnosti održavanja turnira su „suci“. Mastercheef od Zametskog joga s fer sudačkim okom bio je gospodin Armando Rakić, član BK Zamet.

Najbolji u koturanju i izbijanju bili su: 1. Mjesni odbor  Srdoči, 2. Mjesni odbor  Grad Trsat 3. Mjesni odbor Zamet, a naj igračem turnira proglašen je Josip Troskot, igrač Mjesnog odbora Srdoči.

Briškulu i trešetu igralo su 44 natjecatelja iz 22 mjesna odbora. Busalo se i strišalo, namigivalo,  kimalo ramenima i obrvama ali sve u granicama normale što je budno pazio i sudio pošteno, sudac Josip Milardović. I dok je jedne „išla karta“, drugi su bili spretniji u mudrovanju, a turnir je završio s ovim poretkom: 1. Mjesni odbor Podmurvice,  2. Mjesni odbor Gornji Zamet, 3. Mjesni odbor Škurinje.

Disciplina koja uvijek izazove najviše zanimanja i privuče najviše gledatelja i navijača je potezanje konopa. No ovoga puta, nebo nad Rijekom, točnije nad Zametom odlučilo se otvoriti. Konop se potezao na prostoru  novouređenog košarkaškog igrališta koje je kroz Riječki program lokalnog partnerstva prošle godine dobilo novu akrilnu podlogu plave boje našeg grada i koja se za potezanje konopa pokazala upravo savršenom.

Potezao je svako sa svakim, igralo se na dvije dobivene dok je kiša poprilično padala. I što reći i zaključiti nego da su dečki s Pehlina i dalje nezamjenjivi na tronu i opet je zlato pripalo Mjesnom odboru Pehlin. No dečki s Kantride su ovoga puta nadmašili Grbce i osvojili drugo mjesto, što znači da je Grbcima pripala bronca.

Suci Berislav Kozulić i Miroslav Ivaničić i ove godine rado su se odazvali i pohvalili našu organizaciju sportskih susreta. Kažu da im je žao što se i oni ne mogu natjecati sa svojim ekipama jer, na žalost nemaju prebivalište “va Reke”. No uvijek mogu biti naši gosti i revijalno povući konop s najboljima, možda druge godine na Korzu.

Kako je ovo 15 godina od prvih sportskih susreta mjesnih odbora, dugogodišnjim koordinatorima ekipa uručene su plakete – zahvalnice za suradnju.

Branko Jadro (MO Podvežica)

Nereo Zenko (MO Kantrida)

Luka Vuković (MO Srdoči)

Zorka Ćoso (MO Drenova)

Željko Čop (MO Brajda Dolac)

Orlando Buchberger (MO Brajda Dolac)

Elena Dorčić-Spatola (MO Mlaka)

Marsel Gović (MO Potok)

Stjepan Horvat (MO Pehlin)

Tomo Abramović (MO GrbcI)

Boris Scutari (MO Zamet)

Marijan Bačić (MO Gornja Vežica)

Jadranka Žikić  (MO Podmurvice)

Juro Perković (MO Školjić- Stari grad)

Marin Barać (MO Sveti Nikola)

Edo Šegon (MO Kozala)

Jasmin Babić (MO Škurinje)

Milan Dragičević (MO Draga)

Ladisalv Fućak (MO Pašac)

Franko Bako (MO Škurinjska Draga)

Posebna zahvalnica uručena je volonteru i dobrom duhu ovih susreta, gospodinu Vojmiru Turaku. Gospodin Turak svake godine od otvaranja do zatvaranja susreta pomaže u logistici, neumoran je i uvijek na usluzi.

Kao i prethodnih godina, ekipa Gradskog društva Crvenog križa Grada Rijeke bila je zadužena za posluživanje toplog obroka i pića za učesnike natjecanja uz podršku tajnica mjesnih odbora. Naravno, i simpatična doktorica  bila je uz natjecatelje u slučaju da zatreba. Na svu sreću nije imala potrebu intervenirati.

Kako su se proveli pogledajte kroz fotografije koje govore više od riječi – Dani svetog Vida 2019 – sportski susreti mjesnih odbora Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari