TREBAO JE NASTAVITI LIJEČENJE...

Riječanin se u bolnici zarazio koronom, iako je bio dva puta cijepljen. Umro je nekoliko dana kasnije

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Umjesto na operaciju, prebačen je na covid odjel gdje mu se stanje nakon devet dana zakompliciralo

Slobodan Estrajher, 76-godišnjak iz Rijeke, 19. je kolovoza došao na pregled u KBC Rijeka s dijagnozom začepljenih karotidnih arterija i trebao je nastaviti liječenje.

Estrajher je bio cijepljen s dvije doze cjepiva Pfizer, a prije dolaska u bolnicu napravljen mu je i PCR test u samom KBC-u.

Do pristizanja rezultata čitav je dan proveo u sobi za izolaciju, a nakon što je test pokazao da je negativan, smješten je na Kliniku za neurologiju, u sobu s još dva pacijenta koji su prošli istu proceduru i tek nakon negativnog PCR testa dobili krevet u zajedničkoj sobi, piše Jutarnji list.

VIDEO DANA:

U to vrijeme nije postojala obaveza covid potvrda za djelatnike KBC-a. Esterajher je, nakon pretraga, trebao biti premješten na drugi odjel, radi operacije, zbog čega mu je, pet dana po prijemu u bolnicu, ponovno napravljen PCR test. Na tom je testu bio pozitivan na koronu, kao i druga dva pacijenta s kojima je dijelio sobu.

Nesretnom me muškarcu zbog toga odgođena operacija, a on je smješten na covid odjel. Devet dana kasnije, stanje mu se naglo zakompliciralo. Zbog respiratorne insuficijencije, završio je na kisiku, no pluća su bila jako oštećena, a njegov organizam preslab da se izbori.

Slobodan je jedan od rijetkih preminulih u Hrvatskoj koji su bili cijepljeni objema dozama – u Primorsko-goranskoj županiji, do sada, takvih je bilo samo četvero, a radilo se o ljudima starije životne dobi s više drugih komorbiditeta. I Slobodan je spadao među one za koje u izvješćima stoji da su imali brojne pridružene bolesti, no on se zarazio u bolnici, u koju je išao na zahvat čišćenja krvnih žila, nakon kojeg bi kroz par dana vjerojatno bio doma, i u kojoj je, smatra njegova supruga Jadranka Jurčić, trebao biti siguran, piše Jutarnji.

S obzirom na to da je bio srčani i plućni bolesnik, pazio se čitavo vrijeme pandemije i cijepio se čim je stigao na red, nakon čega se nastavio paziti, sukladno preporukama medicinske struke, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari