(RIJEČANIN TV) Baltazar na Gradini oduševio stotine mališana! Možda smo dobili i nove buduće znanstvenike

Manifestacijom posvećenom popularizaciji znanosti završen je i bogat program ovogodišnjeg Ljeta na Gradini

Stotine mališana znatiželjno je jučer promatralo pokuse koje su pred njima izvodili prezenteri u okviru manifestacije Baltazar na Gradini, sada već tradicionalnog događaja posvećenog popularizaciji znanosti.

Kroz više zanimljivih segmenata na raznim lokacijama Trsatske gradine djeca i mladi upoznati su na popularan način s osnovama naprimjer fizike i kemije, uz puno popratnih sadržaja i zabave za sve uzraste.

Mališani su mogli upoznati osnoive tehničkog odgoja (i nekad popularnu »pilicu« za izradu drvenih oblika!, saznati kako izgleda priprema kremica za lice i raznih drugih pomada iz ponude JGL-a, ili prvi put pogledati animirani film Baltazar, čija je jedna od inspiracija bila i Rijeka, po kojoj je nastao Baltazargrad.

Program je održan u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, ali i uz sudjelovanje niza udruga, tvrtki i institucija poput Nacionalnog centra tehničke kulture s predavačima koji djeci pokušavaju približiti znanost.

Program je trajao od ranih poslijepodnevnih sati do kasne večeri, a dio atmosfere možete pogledati u našem video i fotografijama.

Pripremio: M. Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari