(RIJEČANIN TV) BRŽI JE OD SVIH! U središtu Rijeke mladića na električnom romobilu nitko nije mogao sustići

Foto: Screenshot Riječanin TV

Torba na leđima, kaciga na glavi i lagano “vozilo” pod nogama. Je li ovo rješenje budućnosti za znatno smanjenje gradskih prometnih gužvi?

U subotu predvečer jedan je mladić na električnom automobilu naprosto “jezdio” središtem grada, na trenutke brzinom većom od 50 km/h! Za njega nema prepreka: brz na cesti, bez poteškoća “brza” na uzbrdicama, vitak i lagan, provuče se tamo gdje ni motocikl ne može. I ono najvažnije, nitko nije brži od njega! Jer, i sportski atutomobil kad-tad naići će na prepreku na cesti, dok se električni romobil provuče pored svake zapreke…

No je li sve po važećim prometnim pravilima? Daleko od toga.

Naime, pravila još niti nema. Cijelo područje vožnje električnih automobila, koji sve više postaju ravnopravan sudionik u (gradskom) prometu, nije regulirano, odnosno vozače električnih romobila tretira se kao – pješake.

Izaziva to mnoge nedoumice i kod drugih sudionika u prometu, vozača osobnih automobila, koji ponekad ne znaju kako se odnositi prema (neželjenom) novom sudioniku u prometu. No to korisnike romobila ne zabrinjava previše – oni su ionako teško uhvatljivi za “ostatak ekipe” na cesti.

Provjerite u našem videu!

Povezani VIDEO: