(RIJEČANIN TV) KANTRIDA: Dječjoj bolnici predan novi uređaj za bronhoskopiju!

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Uređaj vrijedan 79 tisuća kuna nabavljen je humanitarnom aukcijom slika riječkog umjetnika Maura Stipanova u Muzeju grada Rijeke

U Dječjoj bolnici na Kantridi održana je svečana primopredaja novog bronshoskopa. Vrijednost uređaja namijenjenog dijagnostici i procedurama uslijed dišnih teškoća kod djece iznosi 79 tisuća kuna, a nabavljen je humanitarnom aukcijom slika riječkog umjetnika Maura Stipanova u Muzeju grada Rijeke.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Novi je bronskohskop namijenjen pristupu dišnim putevima kod otežane intubacije u djece koja moraju biti podvrgnuta različitim operacijskim zahvatima, čime se dodatno osigurava sigurno izvođenje složenih postupaka u najmlađih pacijenata.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Uređaj će značajno unaprijediti i rad liječnika.

Na izložbi koju je autor nazvao Šetnja prodano je 17 ulja na platnu, čime su prikupljena potrebna sredstva.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Radovi su nastajali od 1973. do 2018. godine, a renomirani riječki umjetnik na svojim djelima ne skriva bliskost s pojedinim dijelovima grada na Rječini, poput Trsatskih stuba, lukobrana, kozalskih nebodera, lučke obale…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari