(RIJEČANIN TV) Ljepotica na Krimeji: “Ovaj bi stadion uz par preinaka mogao dobiti i prvoligašku licencu”!

Stadion HNK Orijent 1919 obišli predstavnici Grada, najavljene i dodatne investicije!

Tijekom ljeta izvršeni su radovi na tribinama, svlačionicama, prilazu stadionu te sustavu polijevanja i drenaže vrijedni 1.375.000,00 kuna, čime je podignut standard objekta, kako za sportaše tako i za gledatelje te dobivena licenca za odigravanje utakmica Druge HNL.

Na stadionu su tijekom ljetnih mjeseci uklonjene postojeće drvene klupe na zapadnoj tribini, sanirana betonska konstrukcija tribine te postavljene nove sjedalice s leđnim naslonom, prema FIFA i UEFA standardima. Takvim rješenjem dobiven je ukupni kapacitet od 1.002 sjedećih mjesta za gledatelje od kojih je 300 natkrivenih.

Foto: Grad Rijeka

Na centralnom dijelu tribine izvedene su VIP lože kapaciteta 84 gledatelja te 10 sjedalica za predstavnike medija, odijeljene od ostalih gledatelja staklenom ogradom. Uređen je i osiguran ulazak u VIP lože i prostor za predstavnike medija, iz Kumičićeve ulice.

Foto: Grad Rijeka

Ispod samih tribina uređene su svlačionice za gostujuće i domaće igrače te VIP salon za 80- ak posjetitelja, a na jugoistočnom dijelu igrališta uređen je i opremljen novi, prostor za potrebe MUP-a.

Novi automatizirani sustav polijevanja

Na tribini su također postavljene nove čelične ograde koje odgovaraju postojećim propisima. Na samom travnjaku ugrađen je novi automatizirani sustav polijevanja sa 15 poljevača, kao i novi sustav odvodnje te je izvršena sanacija cjelokupnog travnjaka postavljanjem novih sekcija prirodne trave površine 620 m².

Foto: Grad Rijeka

Valja naglasiti kako je iz ulice Martina Kontuša izvedeno novo pristupno stubište i popločen pješački put do tribine za gostujuće navijače.

Radove je financirao Grad Rijeka. Vrijednost izvedenih radova iznosi 1.100.000,00 kn bez PDV-a odnosno 1.375.000,00 kuna s PDV-om.

Stadion nogometnog kluba Orijent obišao je danas gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Andreja Poropata, direktora Rijeka sporta Igora Butorca, predsjednice Riječkog sportskog saveza Dorotee Pešić Bukovac, v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Renata Kostovića te predsjednika Uprave NK Orijenta Saše Matijaša.

Obersnel: “Lijepo uređen i opremljen objekt”

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je kako u ovoj godini dominiraju investicije u kulturu, ali sport ipak nije zanemaren.

„Ova se investicija dobro uklopila u obilježavanje 100-te obljetnice NK Orijent, dobili smo lijepo uređen i opremljen objekt čija infrastruktura, od gledališta, svlačionica, pa do sustava navodnjavanja i drenaže zadovoljavaju potrebne standarde. Ostaje nam riješiti problem terena za treniranje nogometaša mlađeg uzrasta ali i to namjeravamo, u suradnji sa Sveučilištem, riješiti možda već iduće godine, uređenjem terena u sklopu Kampusa koji bi poslužio za rekreaciju studenata i za treniranje nogometaša mlađeg uzrasta“, kazao je gradonačelnik.

Foto: Riječanin

Direktor Rijeka sporta Igor Butorac kazao je kako je grad, uređenjem objekta dobio možda najljepši gradski stadion u Hrvatskoj.

„Stadion je dobio nove svlačionice, sjedalice, VIP prostor, novi ulaz za gostujuće navijače, prostor za TV ekipe, prostor za osiguranje MUP-a. Namjera nam je u dogledno vrijeme na sjeveroistočnoj strani dodati još dvije tribine, jednu za gostujuće igrače i drugu za najvjernije gledatelje. Uz male preinake ovaj bi stadion mogao zadovoljiti i standarde za dobivanje prvoligaške licence, kazao je Butorac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari