(RIJEČANIN TV) Morskim taksijem na plaže od Kantride do Pećina za 20 kuna? Bilo bi odlično!

Foto: Riječanin

Na ovogodišnjem Rijeka Boat Showu predstavljan je i Taxi Cat, 10-metarski katamaran koji može prevesti do 12 putnika sustavom „Hop on, hop off“ – direktno na plažu!

Riječ je o još jednoj uspješnici iz brodarske tvrtke Agena Marin Ltd iz Biograda čija je osnovna namjena prijevoz putnika na kraćim linijama – poput taxi i izletničkog prijevoza putnika, ronilačkog turizma, komercijalnog ribolova te javnih potreba.

(FOTO) Svečano otvoren Rijeka Boat Show: Atraktivna plovila izazvala veliku pažnju Riječana i gostiju!

Na Gatu Karoline Riječke u sklopu Rijeka Boat Showa razgovarali smo s vlasnikom brodarske tvrtke i autorom Taxi Cata. Mladen Peharda nam je iznio niz zanimljivih podataka i detalje o ovom vrlo zanimljivom plovilu.

(VIDEO) Damir Kedžo u subotu na koncertu na Rijeka Boat Show predstavlja i “morski” hit “Vidi se izdaleka”!

Ovaj 10-metarski katamaran može prevesti do 12 putnika, a s obzirom da mu za pristajanje nije potrebno vezivanje može uspostaviti „hop on, hop off“ liniju brzog prijevoza. Time donosi uštedu vremena te obogaćuje turističku ponudu povezujući obalna mjesta s dosad nepristupačnim lokacijama.

(VIDEO) Luksuzni i inovativni brodovi mame poglede posjetitelja Rijeka Boat Showa

Specifičan dizajn trupa i kompozitna konstrukcija broda, koja s lakoćom prolazi kroz nemirno more i ne udara u valove, osigurala je Taxi Catu dvostruku korist: za putnike neusporedivo udobniju vožnju u odnosu na slične brodice ove kategorije, te značajnu uštedu goriva za vlasnike water taxija.

Taxi Cat je nastao kao odgovor na rastuće potrebe turističkih mjesta za kvalitetnijim i ekonomičnijim morskim prijevozom. Da je riječ o vrlo uspješnom poslovnom modelu dokazuju i dosadašnji kupci ovog plovila na području Dalmacije, Istre i Italije.

Inače, Agena Marin Ltdr je široj javnosti poznata po projektu polu-podmornica s ostakljenim dnom semi SUBMARINE, čija su prepoznatljiva plovila postala atrakcija i obogatila turističku ponudu diljem Jadrana ali i na najatraktivnijim lokacijama širom svijeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari