(RIJEČANIN TV) RIJEČKI HOSPICIJ: O mjestu spokoja, utjehe i nade govori ravnateljica Daniela Orbanić, ovogodišnja dobitnica “Grba Grada Rijeke”

Foto: Riječanin

Časna sestra Daniela Orbanić nagradu Grada Rijeke dobila je za “nesebično davanje za umirućeg čovjeka i njegove najbliže”

Hospicij “Marija K. Kozulić”, ustanova za palijativnu zdravstvenu skrb, mnogima je u svojih gotovo sedam godina postojanja bila posljednje utočište pred odlazak “na onaj svijet”, utočište koje je u smiraj života umirućima i članovima njihovih obitelji pružala odgovarajuću skrb, utjehu i mogućnost za više nego dostojanstven oproštaj.

Soba u kojoj je zbrinut Robert Ivanović

Ustanova je tijekom svoga nedugog ali izrazito dobro primljenog postojanja u gradu Rijeci, županiji pa i daleko šire prepoznata kao uzorna ustanova čiji će djelatnici uvijek dati sve od sebe kako bi teško bolesnima, članovima njihovih obitelji i prijateljima pružila najbolje uvjete u posljednjim danima koje provode zajedno.

Hospicij “Marija K. Kozulić” primio je tijekom svoga postojanja već niz priznanja, a posljednje je stiglo iz Grada Rijeke: ravnateljica ustanove, časna sestra Daniela Orbanić, nagrađena je Zlatnom plaketom “Grb Grada Rijeke” za “nesebično davanje za umirućeg čovjeka i njegove najbliže”, skromno primijetivši da je nagrada koju je primila na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u HNK Ivana pl. Zajca u okviru obilježavanja Dana sv. Vida, zaštitnika Rijeke, zapravo nagrada cijeloj ustanovi i svim njezinim suradnicima.

Tim povodom posjetili smo Hospicij “Marija K. Kozulić” gdje smo kratko porazgovarali s nagrađenom ravnateljicom Danielom Orbanić.

Neizostavno pitanje, nažalost, bilo je i ono o zdravstvenom stanju našeg kolege novinara Roberta Ivanovića, a što smo sve vidjeli i saznali pogledajte u video prilogu.

Foto & priprema: Mateo Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari