(RIJEČANIN TV) RIJEKA BOAT SHOW Obersnel: “Morski taksi od Kantride do Pećina? Grad bi pomogao takvu inicijativu”

Suorganizator Vedran Babić, gradonačelnik Vojko Obersnel, direktor Sajma Ivan Črnjarić. Foto: Riječanin

Danas je završen “nulti” Rijeka Boat Show u organizaciji novog organizacijskog tima. Nautički sajam ponudio je niz atraktivnih izložaka koji su izazvali zanimanje prilično velikog broja Riječana

U nedjelju je Rijeka Boat Show na Gatu Karoline RIječke posjetio i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel. U nedjeljnom, ležernijem izdanju no što ga obično vidimo u službenim prigodama, Obersnel je iznio svoje dojmove o nautičkom sajmu koji ima dugu tradiciju u Rijeci pozdravivši napore novog organizacijskog tima.

Upitan o plovilu koje je izazvalo ponajveću pažnju posjetitelja, “morskom taksiju” Taxi Cat koji bi po projiciranoj povoljnoj cijeni vožnje od 20-30 kuna mogao održavati “Hop on, Hop off” liniju od plaža na Kantridi do plaža na Pećinama i obrnuto, Obersnel je rekao kako bi Grad Rijeka kroz svoje službe u početnim godinama realizacije jedne takve poduzetničke ideje, cijeli projekt pomogao kako bi “morski taksi” zaživio kao novi oblik (ljetnog) prijevoza putnika između riječkih “morskih” gradskih četvrti.

U nedjelju se, za razliku od povremeno kišne subote, organizatorima i posjetiteljima “smilovalo” i vrijeme, pa su mnogi Riječani i gosti Rijeke proveli ugodne sate na Gatu Karoline Riječke razgledavajući plovila, brodsku opremu i drugu ponudu sajma.

Održavanje Rijeka Boat Show podržao je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat koji je na svom facebook profilu pozdravio održavanje sajma nautike u Rijeci porukom: “Prvi Rijeka Boat Show – organizator se stvarno potrudio, što se vidi već na samom ulazu. Ne sumnjam da će s ovakvim pristupom iduće godine biti još vise izlagača. Bravo i sretno!”.

Poropat je u razgovoru s novinarima dodao kako svakako treba podržati daljnji razvoj Sajma ali i razmisliti možda o promjeni termina njegova održavanja:

“Sajam bi možda izazvao još veći interes da se održava tijekom proljeća, uoči početka nautičke sezone, kada vlada i najveće zanimanje potencijalnih kupaca ili iznajmljivača plovila za aktivnosti na moru. Svakako, pri tome treba imati na umu da sam termin održavanja ne dođe u koliziju s nekim drugim nautičkim sajmovima na Jadranu koji se također održavaju u proljeće.”

Prvo izdanje Rijeka Boat Showa je za nama, ponudivši zaljubljenicima u more i nautički turizam mnoge atrakcije i zanimljivosti.

Jedva čekamo Rijeka Boat Show 2!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari