(RIJEČANIN TV) Stotinjak Riječana i gostiju pratilo probu Boban Marković Orkestra pred večerašnji nastup na Porto Etno Festivalu

Foto: Riječanin

Probu je pratilo stotinjak ljudi koji su oduševljeno poskakivali u ritmu glazbe i snimali probu mobitelima

Uzbudljiv je vikend pred nama, danas (petak) počinje Porto Etno – festival glazbe i gastronomije koji se uspješno održava već treću godinu zaredom.

S obzirom na ne baš povoljne vremenske prilike, gastro dio festivala odgođen je za sutra (subota). Sve počinje u 10,30h na Trgu 128. Brigade HV-a i traje do 17 sati. Ulaz na gastronomski dio festivala je slobodan, a degustacijske porcije tradicionalne hrane kuhinja nacionalnih manjina moći ćemo kušati po cijeni od 10 kuna.

Prije toga, večeras nas od 21 sat na Trgu riječke rezolucije očekuje prva glazbena poslastica Porto Etno festivala. Kao zvijezde večeri nastupit će najbolji romski puhački orkestar na svijetu, Boban Marković Orkestar, koji je svjetsku pozornost privukao još ranih devedesetih nakon uspješne suradnje s Emirom Kustruricom za čije su filmove ‘Underground’ i ‘Arizona dream’ napisali većinu glazbe.

Osvojili su sve nagrade koje se u svijetu puhačke glazbe mogu osvojiti i pokorili sve koncertne i festivalske pozornice svijeta. Toliko su puta osvojili prvu nagradu na legendarnom Guča festivalu, da su se morali prestati natjecati.

Stoga se večeras očekuje koncert za pamćenje!

A valjda će se u međuvremenu i vremenske neprilike smilovati. Prema informacijama iz produkcije festivala, mjesto i vrijeme koncerta ostaju isti, unatoč vjetru i jakoj kiši koja pada.

U slučaju neke promjene, obavijestit ćemo vas!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari