(RIJEČANIN TV) U Rijeci najveća i najskuplja jedrilica koja je uplovila u našu luku!

Foto: Riječanin

“Anatta” je dugačka čak 66 metara a diči se “high-tech” konceptom i opremom

Na riječkom lukobranu Riječani i gosti od danas imaju priliku razgledati najveću i najskuplju jedrilicu koja je ikada uplovila u riječku luku!

“Anatta” je dugačka čak 66 metara i diči se “high-tech” konceptom i visokosofisticiranom opremom. Cijenu plovila nećemo ni spominjati: kako je riječ o brodu koji spada u razred koji se obično naziva “superjahta”, od njegove cijene vjerojatno bi nas zaboljela glava.

Dolazak Anatte na jedan je način i lijepa najava skorašnjeg Rijeka Boat Showa koji nas u Rijeci, na Gatu Karoline Riječke, očekuje narednog vikenda, od 27. do 29. rujna.

Nautički sajam u Rijeci ima novo ime – “RIJEKA BOAT SHOW” – te odijeva novo ruho!

 Jedna od najpoznatijih i najluksuznijih svjetskih jedrilica, “Anatta”, izgrađena je 2011. godine za “Vitters” u nizozemskom brodogradilištu Zwartsluis. “Anatta”, nekoć poznata po svome prvom imenu “Aglaia”, sofisticirano je plovilo dugačko 66 metara izgrađeno dobrim dijelom od aluminija (trup) dok su palube izgrađene od tikovine.

Brod je dizajnirao slavni projektant i dizajner Dubois, dok je jednako prestižnom interijeru pečat dao također globalno poznati Redman Whiteley Dixon.

Jedrilica je vezana na riječkom lukobranu do daljnjega, i ne sumnjamo da će mnogi znatiželjnici “protegnuti noge” kako bi izbliza vidjeli ovo čudo brodogradnje i brodske tehnologije.

Foto: Riječanin

Dio sveprisutne brodske sofisticirane tehnološke opreme
Jedrilici pripada i ovaj brzi “pomoćni” gliser za iskrcaj i ukrcaj putnika

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari